Volt CS:GO-fejlesztő mesélt egy lehetséges Source 2-es frissítésről

Sokan várják a Source 2 érkezését, de koránt sem biztos, hogy valaha elkészül majd.

Hány éve is már annak, hogy a Source 2-t várjuk és féljük? Már 2015-ben is az új grafikus motor érkezéséről pletykáltak sokan, de nem kell olyan sokáig visszamennünk, legutóbb 2020-ban lángolt fel a Source 2 körüli pletykacunami. Akkoriban volt, aki állította, hogy mindössze órák választják el a CS:GO-t a Source 2-es frissítéstől, amiből aztán nem lett semmi.

A néha-néha felbukkanó nyomok arra engednek következtetni, hogy a Valve még tényleg dolgozik a frissítésen, de ha engem kérdeztek, azt afféle titkos fegyvernek tartogatják, erről majd később.

Most Richard Geldreich, egy volt Valve alkalmazott szólalt meg a Source 2 kapcsán, nem túl optimistán. Geldreich korábban olyan játékokon dolgozott, mint a Dota2 vagy a CS:GO, véleményét akkori tapasztalataira támaszkodva mesélte el a win.gg-nek.

„A Valve az utóbbi években elveszítette a legtöbb tehetséges emberét. Szerintem egyszerűen fogják majd a Source 1-es cuccokat, kifényesítik kicsit és ennyivel letudják az egészet. Abban sem vagyok biztos, hogy ha valaha megtörténik a frissítés, akkor az igazi CS:GO-s életérzés megmarad-e még a játékban."

Bár lehet, hogy igaza van, a teljes igazsághoz nem árt tudni, hogy Geldreich mióta már nem a Valve embere, minden lehetséges módon keresztbe tesz nekik, ahol csak tudja, negatív színben tünteti fel a céget. Nehéz így komolyan venni a szavait, beszéljen bármiről is.

Ezt olvastad már?

Visszatérve a titkos fegyverhez. Én személy szerint hiszem, hogy a Valve tényleg foglalkozik a Source 2-es frissítéssel és ha nagyon akarnák, bármikor kiadhatnák. De miért akarnák? Persze, hogy sok elemét lehetne frissíteni a CS:GO-nak, de ezek egyike sem létfontosságú. A CS:GO köszöni szépen remekül van, még mindig a legnépszerűbb, legjobb kompetitív FPS a piacon és még mindig a világ egyik legizgalmasabb e-sport játéka.

Szerintem a hőn áhított Source 2-es patch talonban van a Valve-nál, méghozzá a VALORANT miatt. Azokra az időkre tartogatják, amikor a VALORANT valódi veszélyt jelent majd számukra, már ha egyáltalán lesz ilyen. Gondoljátok csak el, a VALORANT hosszú évek kitartó munkájával eléri, hogy méltó ellenfele legyen a CS:GO-nak, majd a Valve kidobja a Source 2-es frissítést, a CS:GO 2.0-át, amivel máris a földbe döngöli a konkurenciát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megérkezik valaha a Source 2-es frissítés?

  • 17 %
  • 83 %