Az ESIC változtat a büntetőpontokon, a Valve-et nem érdekli

Az ESIC változtat a büntetőpontokon, a Valve-et nem érdekli

A sikeres fellebbezések után kevesebb eltiltást kapna két edző is, de a Valve nem fogja követni az új rendszert.

Az Esports Integrity Commission (Esport Integritási Bizottság, ESIC) pénteken jelentette be, hogy két brazil edző sikeres fellebbezése után megváltoztatják a coach bugnál használt büntetőpontok számításának módját, ami a Valve által kiosztott eltiltások hosszát is befolyásolja. Vagyis befolyásolná, mert ugyan az eredeti rendszert átvette a Valve és azt Majorökre szóló banokra fordította, az új metódusra nem fognak áttérni, így a kiadó által szponzorált tornákra ugyanazok a büntetések érvényesek, mint eddig.

Peacemaker sikeres fellebbezése után Apoka és guerri is felfogadták az ügyvédet, aki a kollégájukon segített. Luiz Felipe Maia a fellebbezésen keresztül meggyőzte Ian Smith ESIC-főbiztost arról, hogy a Valve szankciói – melyek az ESIC büntetőpontjain alapszanak – „torzították az ESIC-szankciók tervezett hatását”. Apoka 2017-2020-ig 6 meccs során 61 körön át használta a statikus coach bugot, ezért 8 büntetőpontot és 3 évre szóló eltiltást kapott eredetileg. Guerri két pályán 26 alkalommal használta a bugot, ami 5 pontot és 10 hónapos büntetést vont maga után.

A csavar ebben az volt, hogy Apoka később 85%-os levonást kapott a büntetéséből, amiért segítette a nyomozást, guerri pedig 60%-osat, ezzel az eltiltásaik hossza 5,4, illetve 4 hónapra csökkentek. A Valve viszont ezeket nem vette figyelembe, amikor az ESIC büntetéseit Major-banra fordították, így Apoka élethosszig, guerri öt Majorig tartó eltiltást kapott a kiadótól.

Az ESIC most kifejtette, hogy amikor eredetileg megtervezték a számítás metódusát, nem gondolták volna, hogy a Valve ezt és így fogja használni a saját rendszerükhöz. Az új számításnál viszont már ezt is figyelembevették, csak a Valve nem hajlandó követni a változásokat és úgy tűnik, többszöri kérésre sem fognak változtatni ezen a hozzáálláson. Az új rendszerben guerrinek 2, Apokának 1,2 büntetőpontja lenne, azaz már az összes eltiltásukat kitöltötték volna és csak a 2021-es Stockholm Majorről maradtak volna le.

Az ESIC coach bugos nyomozásainak hátteréről

Borítókép: Dexerto/ESIC/Valve/Unsplash
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!