18

Elmúltál már 18 éves?


/
Ez volt az oka, hogy fegyvert fogtak a rendőrök a transznemű Twitch-streamerre

Ez volt az oka, hogy fegyvert fogtak a rendőrök a transznemű Twitch-streamerre

Szerencsére fizikai bántódása nem esett senkinek, azonban nagyon kellemetlen helyzetbe került a tartalomgyártó.

Képzeljétek el azt a helyzetet, hogy egyik pillanatról a másikra állig felfegyverzett rendőrök lepik el a szobátokat, akik a gépkarabélyaik csövét rátok szegezik. Erre ébredt fel Clara "Keffals" Sorrentini, Twitch-streamer és aktivista. A transznemű tartalomgyártó nevében olyan e-maileket küldtek ki, amelyben azt állították, hogy megölte az anyját, fegyverrel rendelkezik, valamint azt tervezi, hogy a városházán lelő minden egyes cisznemű személyt, aki az útjába kerül. A rendőrség értesült erről a levélről, ezért egyből reagáltak és lerohanták a 28 éves kanadai transzaktivista házát. Egy sajnálatos"swatting" történt Ontario-tartományban, amelyben végül szerencsére fizikai sérülést nem szenvedett senki, de Keffalst letartóztatták, ami egy újabb kellemetlen szituációba taszította őt.

Mi történt azután, hogy letartóztatták augusztus 5-én Clarát?

A Kanadai Kommunista Párt egykori jelöltje azt állította, hogy a rendőrség tagjai transzfób módon beszéltek vele, vagyis "fiúnak" hívták. Kitért még arra is a videós, hogy az elvárt segítség helyett terrorizálták őt és a családtagjait az egyenruhások, valamint nem bántak vele úgy, mint egy gyűlöletbűncselekmény áldozatával. Annak ellenére, hogy bűncselekmény hiányában végül elengedték Sorrentit, a rendőrség továbbra is nyomozásokat folytat vele kapcsolatban, ezért a London Police Service nem oszthat meg részleteket az üggyel kapcsolatban.

Keffals indított egy GoFundMe-kampányt, amely segítségével szeretné kiharcolni magának jogi úton az igazságot, valamint célja, hogy elköltözzön egy másik otthonba, mert a mostanit nem érzi biztonságosnak. A GFM-em már 80 000 kanadai dollárt adományozott neki 1948 támogatója, így már nem kell sok neki, hogy elérje a 90 000 dolláros végcélt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te jártál már Kanadában?