Saját launchert indíthat a Sony a PC-s játékainak

Saját launchert indíthat a Sony a PC-s játékainak

Szerinted szükség van ennyi launcherre?

Az elmúlt hénány évben trenddé vált, hogy mindenkinek van saját boltja vagy launchere, így a játékosoknak rengeteg programot kellett telepíteni a játékhoz. Most egy újabb név csatlakozhat ehhez, egy óriás cég, ami nem más, mint a Sony. A japánok az elmúlt néhány évben egyre több, korábban exkluzív játékukat portolták át PC-re, például a Horizon Zero Dawnt, a God of Wart és - hamarosan - az Unchartedet.

Ez még csak feltételezés, de jelentések szerint a Marvel's Spider-Man nemrég megjelent PC-s verziójának fájljaiban „PlayStation PC-s indítóprogramra" utaló hivatkozásokat találtak. Ez azért izgalmas, mert az elmúlt két évben öt játékot is kiadtak (Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020. augusztus 7.), Days Gone (2021. május 18.), Predator: Hunting Grounds (2021. ápr. 29.), God of War (2022. január 14.),Marvel's Spider-Man Remastered (2022. aug. 12.)), ezek pedig Steamen és Epic Gamesen vásárolhatóak meg. Várhatóan ez nem szűnik meg a jövőben sem, a Sony egy olyan köztes indítóprogramot fog bevezetni, amely egy külön felhasználói profilt tartalmaz, és megjelenik, amikor a Steamről vagy az Epicről elindítjuk valamelyik játékát. 

Ez azért is fontos, mert a Valve például elég nagy sápot szed a kiadóktól. 30%-os részesedést kell átadni minden Steam-eladásból (ez 10 millió dollár után 25%-ra csökken, 50 millió dollár után pedig 20%-ra. De a Sony előrejelzései ennél is merészebbek: szerintük 2022-ben 300 millió dollárt keresnek majd a PC-s játékeladásokon, ami hatalmas ugrás a 2021-es 80 millió dollárhoz és a 2020-as 35 millió dollárhoz képest. 

Érdekes módon nem ez az első alkalom, hogy felmerült egy lehetséges PlayStation launcher. Nick Baker, az XboxEra Podcast társ-műsorvezetője még februárban utalt egy erről szóló pletykára. „Azt mondták, hogy lesz egy PC-s launcherük, és úgy tudom, hogy a cross-buy megvalósítását is vizsgálják" - mondta Baker. „Tehát ha megveszed a PlayStation verziót, akkor a PC-set is megkapod - ahogy a Microsoftnál a Play Anywhere."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszol PC-n valamelyik eredetileg PS-exkluzív játékkal?

  • 43 %
  • 57 %