K&H MNEB WoT: A legjobb Tier X tankok a 3v3 versenyre

K&H MNEB WoT: A legjobb Tier X tankok a 3v3 versenyre

Akár kezdő játékos vagy, akár profi harckocsizó, a K&H MNEB 3v3 World of Tanks kupáján megtalálod számításaidat. 

K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság következő állomása a World of Tanks Kupa, amelyre három fős csapatok jelentkezhetnek. Akár kezdő játékosok vagytok, akár profi veteránok, mindenképp érdemes kipróbálni magatokat! Két kategóriát is indítanak a szervezők, egyet a 7501 személyes értékelés alatti és egyet a 7501 személyes értékelés feletti csapatoknak.

Helyezés Profi kategória Normál kategória
1. helyezett 120 000 Forint / csapat 90 000 Forint / csapat
2. helyezett 90 000 Forint / csapat 60 000 Forint / csapat
3. helyezett 45 000 Forint / csapat 45 000 Forint / csapat
4. helyezett 30 000 Forint / csapat 30 000 Forint / csapat

A Normál kategóriában tier VIII-as, míg a Profi kategóriában tier X-es tankok engedélyezettek, ugyanakkor mindkét kategóriában csak a fejlesztési fából elérhető és a gyűjtői tankok engedélyezettek, tehát tiltottak a személyes és Clan Wars kampányokból szerezhető járművek, valamint a Panhard EBR 75, a Panhard EBR 90 és a Panhard EBR 105 is.

Vegyük sorra, hogy melyek a legversenyképesebb tankok tier X-ben

Mivel a Chieftain és az Early kiesnek, ezért előtérbe kerülhetnek olyan tankok, amik lényegesebb kiegyensúlyozottabbak, ugyanakkor épp amiatt nem rúghatnak labdába, amiért játékegyensúly kapcsán jónak tartanánk őket. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy mire a verseny elstartol, addig a Kranvagnt nerfelik, az AMX M4 mle. 54-et buffolják, így ezt a két tankot egyelőre kihagyjuk a felsorolásból.

Super Conqueror

A Super Conqueror valószínűleg tier X legerősebb tankja. Hihetetlen tűzerő, pontosság és páncélzat, mindez egy olyan koncepcióban, ami szinte tökéletes hull down tankká teszi. 

Object 277

Mobilitás, páncélzat és tűzerő. Amennyiben gyorsan el kell érni egy kulcspozíciót, úgy az Object 277 szinte verhetetlen választásnak tűnik.

IS-7

Míg az IS-7 nem számít olyan szinten kompetitív tanknak, mint az Object 277, addig egy igenis komoly riválissá léphet elő, hiszen nemcsak tekintélyes védelmet vonultat fel, hanem hatalmas potenciál rejlik abban is, hogy leütközheti az ellenfeleket.

IS-4

Sokan alábecsülik ugyan, viszont az IS-4 egy briliáns tanknak számít, ami az Object 277-hez hasonlóan extra magas HEAT átütési értékekkel rendelkezik, ugyanakkor még az IS-7-től is jobb páncélzattal rendelkezik. Hátránya, hogy leginkább defenzíven érdemes használni.

E 100

Kiváló választás lehet még az E 100, ami egy szupernehéz német tankhoz képest egész mozgékonynak számít, továbbá az 530 alfára buffolt kiságyúja komoly fenyegetést jelent az ellenfelekre.

AMX 50B

Egy brutálisan mozgékony, egyúttal hihetetlen tűzerővel rendelkező nehéz tank, ami az IS-7-hez hasonlóan komoly fenyegetést jelent a közepes tankokra, hiszen 50 tonnájával extra sok HP-t ránthat le célpontjairól ütközés által.

113

A 113 szintén előléphet az árnyékból. Míg random csatákban ritkán látjuk, ráadásul nehéz is használni, addig az Object 277-hez hasonlóan egy roppant ütőképes offenzív nehéz tanknak számít.

T-100 LT

Mivel az EBR 105 kiesett, ezért a nyílt pályákon a könnyű tankok közül a T-100 LT lehet a legjobb választás. A parádésan jól védett könnyű tank erőteljes löveggel van felszerelve, ráadásul ennek még a mozgékonysága sem látja kárát. Hiába, orosz koncepció.

CS-63

Amennyiben egy mobilis tankokból álló taktikához kerestek tankokat, úgy a CS-63 a legjobbak közé tartozik. Turbó mechanikájával felveszi a versenyt a T-100 LT-vel sebesség tekintetében, ugyanakkor több HP-val és jobb löveggel rendelkezik, mint a szovjet könnyű tank.

STB-1

A közepes tankok közül az STB-1 a hull down pozíciók koronázatlan királya. A hidropneumatikus felfüggesztése lehetővé teszi számára, hogy szinte lehetetlen szögekből tüzeljen ellenfeleire, ráadásul rendkívül erős toronnyal és kiemelkedő DPM értékkel rendelkezik.

Ahogy látjátok a Chieftain és az Early kiesésével tucatnyi tank kap lehetőséget a bizonyításra, így felmerül a kérdés, hogy kihagytunk-e valamit a felsorolásból? Szerintetek melyek a legjobb kifejleszthető és gyűjtői tankok a kompetitív közegben?

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!