A Fortnite története: A zombik hajnala

A Fortnite története: A zombik hajnala

Azóta többször összefuthattunk az élőholtakkal.

Az ötödik évadban a főszerepet a Cube kapta, de itt még közel sem ért véget a története. Ez a különleges lila kocka jelentős hatást gyakorolt a sziget jövőjére, ami Season 6-ban is nyomon követhető. Bár kevesebb event volt ez nem gond, a játékosoknak legalább akadt egy kis idejük lenyugodni, a Chapter 1 közelgő lezárása előtt. Season 5-ről bővebben az alábbi cikkben olvashatsz:

Az 5-ös évad a Cube Loot Lake-be való süllyedésével ért véget, a Season 6 pedig innen folytatódott 2018. szeptember 27-én. A kocka átváltoztatta a vizet egy ruganyos lila anyaggá, a közepén található sziget a magasba emelkedett, és a Cube egy darabja tartotta fent a légörvényen trónoló földrészt. Innentől Loot Lake a Leaky Lake nevet viselte. A kocka által földbe égetett rúnák mérgező területté váltak, ahol minden élet kihalt. Az égen már csak egy aprócska rés maradt.

A Battle Pass-t feldobta, hogy bekerültek zenék és kisállatok is, melyek eddig nem voltak jelen a játékban. Ebben az évadban érkeztek meg az első viccesnek mondható skinek, mint például a DJ Yonger vagy a Giddy-Up.

Végre hozzájuthattunk a Pump Shotgunhoz – bárcsak most is bent lenne –, a Dynamite-hoz, a Monuted Turrethez és még sorolhatnám. A legújabban bekerült jármű pedig a Quadcrasher lett. Még több Battle Pass tartalommal és tárgyal találkozhatsz az alábbi galériában:

Quad Launcher

A galériáért kattints a képre!

A season kezdete után 6 nappal a lebegő sziget, az alján található kockával együtt útnak indult, és közel egy hónap alatt végigjárta mind a hat mérgezett zónát, melyeket útközben felszippantott, és az energiájuktól megfosztott. Ezután pulzálni kezdett, majd visszatért Leaky Lake-hez, ahol további energiát merített az örvényből, melynek következtében egy portál nyílt az égen. Ez idővel egyre csak nőtt, és lila színűre változtatta az eget. 

Október 24-én kezdetét vette a Fortnitemares, és ekkor a Cube-ból óriási energia szabadult fel, ami darabokra szelte az lebegő szigetet, és magát a kockát is, ezért annak a részei szétszóródtak a szigeten. Ezeket a helyeket sűrű köd és szörnyek lepték el.

A kocka szép lassan veszíteni kezdett az erejéből, a megolvadt részei pedig a Loot Lake-be zuhantak. November 4-én került megrendezésre a Butterfly Event, amikor a Cube külseje teljesen leolvadt, forgásba kezdett, majd szétrobbant. Minden játékos egy eddig ismeretlen helyre került, ahonnan egy Rift-pillangó megérintése jelentette a kiutat. Kiérkezve azt láthattuk, hogy az úszó sziget helyén, ismét burjánzik az élet, a mérgezett zónák pedig végre eltűntek. Az eseményt érdemes videón újranézni. 

A season itt már a végéhez közeledett, de nem hagyott minket izgalmak nélkül a hátralévő hetekben sem. Délnyugatra egy jéghegy tűnt fel a vízen, ami baljós hangulatot keltve egyre nagyobbnak és nagyobb lett. Eközben az A.I.M. nevű robot is megérkezett a pályára, majd miután kitűzte zászlaját Flush Factory-ban, elkezdte bejárni, és megfigyelni a szigetet, hogy felkészüljön a közelgő ütközetre.

A Season 6 sikeresen lezárta – legalábbis egy időre – a Cube történetét, és előkészítette a közelgő háborút.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!



Hiányoznak a régi eventek?

  • 80 %
  • 20 %
  • 0 %