LEC: A világbajnoki szereplésért csap össze ma a Misfits és a Fnatic

LEC: A világbajnoki szereplésért csap össze ma a Misfits és a Fnatic

A vesztes búcsúzik, a győztes nagy lehetőséget kap. Ki tud élni vele?

Misfits vagy Fnatic? Ez a nap legnagyobb kérdése. Az alsó ág második körében csapnak össze, a tét pedig hatalmas. A vesztes búcsúzik a sorozattól, és ötödikként zárja a 2022-es nyári szezont. A győztes, amellett, hogy folytathatja a hajszát a bajnoki címért, bebiztosítja a helyét a 2022-es LoL-világbajnokságon. Idén négy LEC-csapat képviseli Európát a játék legnagyobb versenyén. Három hely már elkelt, a G2, a Rogue és a MAD Lions együttesének már biztosan szurkolhatunk Észak-Amerikában.

Az párharc délután 6 órakor kezdődik, de már 17 órától élőben, magyar nyelven követhetitek a közvetítést a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1.hu-n és az Esport1 YouTube-onA rájátszás többi összecsapásához hasonlóan természetesen a mai is egy Bo5-küzdelem lesz, vagyis három győzelem kell a továbbjutáshoz.

Fnatic-Misfits Gaming

Felemás formában várják az ötösök a mai napot. A Misfits sokáig szárnyalt, de az alapszakasz utolsó hete nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, és két vereséggel a hátuk mögött kezdték a playoffot. A negyedik kiemelést kapták, azonban az első körben nem sikerült megverniük az első kiemelt G2-t (3-1). Ezzel szemben a Fnatic lassan sportot űz abból, hogy a szakadék szélén táncol. Már az alapszakasz során is úgy tűnt, hogy simán lemaradnak a top 6-ról, végül egy remek hajrával (3 győzelemmel) ötöddiként bemasíroztak a kieséses szakaszba. Ahol aztán rögtön az alsó ág első párharcán 0-2-es hátrányba kerültek, innen jöttek vissza és egy reverse sweeppel küldték haza az EXCEL együttesét.

Mi lehet a kulcs? Misfits oldalról Neon és Vetheo remekül játszottak az egész szezonban, hasonló teljesítményre lesz szükség ma este is. Zanzarahnak és Irrelevantnak azonban előre kell lépnie, hogy az EXCEL ellen kulcspillanatokban zseniálisan megvillanó Wunderrel és Razorkkal felvegyék a versenyt. Hasonló igaz az alsó ösvényen, ahol Upsetnek kellene megtalálnia a legjobb formáját, mert Neon tündöklése mellett könnyen csak a szenvedés juthat neki.

Mindkét csapat fogadkozik (mi mást is tehetnének). Razork úgy gondolja, hogy az EXCEL volt az igazi mumusuk, az ő legyőzésükkel bárkin felülkerekedhetnek. Kifejezetten úgy véli, a Misfits ellen könnyebb dolguk lesz, főleg, ha meg tudják folytani ellenfelüket és képesek tönkre tenni a taktikai elképzeléseiket. Wunder elmondta, amikor a harmadik meccset megnyerték, tudták, övék a széria. A fejük felett lebegő pallos óriási löketet ad számukra. A Misfits viszont underdogként tekint magára, nekik az adott erőt, hogy sokan lenézték őket, sem a rájátszásba nem várták őket, és abban sem hittek, hogy tudnak meccset nyerni a G2 ellen. Azonban rácáfoltak a kritikusokra. Remekül teljesítettek, és a legnagyobb céljuk, hogy ott legyenek a Worldsön, de mindent megtesznek az LEC bajnoki címért is. Vetheo viszont merészebb volt, úgy érzi semmilyen nyomás nincs rajta, mert sokkal jobbnak érzi csapatát, mint az FNC. Reméljük, izgalmas és szoros Bo5 vár ránk!

Te kinek szurkolsz?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki jut ki a világbajnokságra negyedikként?

  • 60 %
  • 40 %
League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.