Az év meglepetése a NAVI tegnapi veresége

Az év meglepetése a NAVI tegnapi veresége

A NIP-től már búcsúzhatunk is akár, az elmúlt napok alapján nem sok esély van a továbbjutásukra Máltán.

Nagy meglepetésre a NAVI 0-2-re kikapott az Endpointtól, a NIP pedig lényegében kiesett a csoportkörben annak ellenére, hogy favoritnak számítottak egy helyre az ESL Pro League 16. szezonjának rájátszásban. Technikailag még van esélye a rájátszásra a svédeknek, de ehhez rossz teljesítmények kellenek a Vitalitytől, a NAVItól és a Spirittől ma-holnap, valamint a NIP nem hibázhat többet és dominálniuk kell az Endpointot és a NAVIt.

A harmadik játéknap első meccsén az Endpoint két, egészen egyoldalú pályán nyert a NAVI ellen (Ancient 16:7, Dust2 16:10), ezzel összehozva az év meglepetés eredményét. A NAVI játékosai jelentősen alulteljesítettek, míg az endpointosok tökéletesen felkészültek a frissítésre váró stratbookból és ezt kihasználva kikerülték azt a problémát, amit egy s1mple vagy b1t tűzereje jelentene jobb napokon.

Ezután a NIP lépett szerverre a Spirit ellen, de a találkozó nem tartott sokáig (Mirage 16:9, Nuke 16:7), mert chopper gyakorlatilag azt csinált a svédekkel, amit csak akart. Érdekesség egyébként, hogy a NIP az eddig általuk játszott 6 pályán összesen 12 T-kört hoztak. A nap végén a Vitality és a fnatic csaptak össze, apEXék pedig átvették a csoport vezetését az újabb győzelemmel. A nap legszorosabb meccsén a fnatic egy domináns Nuke-kal (16:6) állt elő, Infernon (12:16) és Mirage-on (11:16) pedig egészen sokáig versenyben voltak annak ellenére is, hogy a tűzerőben közelébe sem értek ZywOo és Spinx játékához.

Forrás: ESL

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának A csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.03. – A-csoport
12:30 - NIP vs Endpoint
16:00 - fnatic vs Spirit
19:30 - NAVI vs Vitality

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!