A NIP folytatja zuhanórepülését Máltán

A NIP folytatja zuhanórepülését Máltán

A svédek a Vitality egyik legjobb pályáján akarták megvívni a meccset, majdnem be is jött.

A NIP már 0-2-re áll az ESL Pro League 16. szezonjának A csoportjában, miután a Vitality kétpályán legyőzte őket. A fnatic elleni nyitómeccsükkel szemben most jöttek a körök is a nindzsáktól, az egyéni formájuk viszont bőven hagy kívánnivalót maga után továbbra is.

Bár es3tag nem tudott volna versenyre kélni ZywOoval élete legjobb napján sem, még így is ő volt a legstabilabb eleme a NIP-nek tegnap este. Ezért megpróbáltak egy meglepetéssel kompenzálni a svédek: Nuke-ot, a Vitality egyik legjobb pályáját választották a kezdéshez. A 3:12-es T-oldal után idő kérdése volt, hogy elbukják a pályát, de 14:14-ig visszahozták. A befejezés már nem jött össze, így a célvonal előtt két méterrel hasaltak el 14:16-ra.

Vertigon átlagos vagy talán az alatti CT-oldalt hozott a NIP (7:8), ezért a Vitality örülhetett. A fordulás után meg is mutatták, miért kevés ez ellenük itt: a következő kilenc körből egy alkalmat tudott magához ragadni a NIP, míg a túloldalon mindenki 110%-on teljesített és 16:8-nál lezárták a meccset 2-0-ra. 

A nap további mérkőzésein a Spirit nagyon nehezen, de legyőzte az Endpointot 2-1-re. Overpasst (16:3) nagyon simán hozták chopperék, Ancientről (17:19) és Vertigoról (22:18) hosszabbításban döntöttek a felek. A Spirittől többet vártunk ennél.

A fnatic ugyan meglepte a NAVIt Ancientön (16:14), a klasszikusabb pályákon már nem volt esélyük: Mirage-on 16:8-ra, Infernon 16:7-re nyertek s1mple-ék. B1ad3 a meccs után azt nyilatkozta, a fnatic nem játszott úgy, mint egy tier 1-es csapat és ez látszott a második és harmadik pályán is. Az elbukott Ancientről azt mondta a NAVI edzője, hogy egyszerűen nem olyan fontos része a NAVI map pooljának és nem tudták, mire számítsanak ott a fnatic új felállásától.

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának A csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.02. – A-csoport
12:30 - NAVI vs Endpoint
16:00 - NIP vs Spirit
19:30 - Vitality vs fnatic

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!