S1mple és ZywOo egy csoportban? Így indul az EPL 16. szezonja

S1mple és ZywOo egy csoportban? Így indul az EPL 16. szezonja

Az augusztus 31-től szeptember 4-ig tartó A-csoportot természetesen magyar nyelven követhetitek az Esport1TV-n!

Koradélután elindul az EPL 16. szezonja Máltán, méghozzá az A-csoporttal, ahol az első helyen aligha számíthatunk meglepetésre a NAVI miatt, de s1mple és társai mögött érdekes csaták lehetnek még a másik két kiadó helyért. Nézzük is, mire számíthatunk a következő napokban!

az A-csoport csapatai

NAVI
Vitality
NIP
Spirit
fnatic

Endpoint

Idén úgy tűnik, a NAVI csakis a FaZe-zel nem bír el és ezért nem is kell nagy bátorság azt mondani, hogy a Bo3-ak miatt nagyon jó esélyük van a hibátlan csoportkörre ezúttal. A Vitality és a NIP állnak a legközelebb hozzájuk színvonalban, előbbi tűzerőben is jelentősen javult Spinxnek köszönhetően. Ennek ellenére a szakadék óriási, legjobb esetben is a második és harmadik helyekért küzdhet ez a két gárda a NAVI mögött.

Ebbe a csatába igyekszik majd beleszólni a héten a fnatic, akikről igen keveset tudunk a felállásukon kívül. Végignézve a játékosaik listáján, KRIMZ neve tűnik fel legelőször. A svéd egy igazi örökzöld játékos, de 2022-ben egy top csapatban neki az alapkőnek kellene lennie, nem a győzelmi kondíciónak. Utána meziire érdemes figyelni, viszont az ő egyéni képességein alighanem csorbítani fog a tény, hogy ebben a fnaticban ő az irányító. RoeJ és nicoodoz stabil játékosok, gyakran túlnőnek saját magukon, illetve ott van még FASHR, akinek nincs tapasztalata ezen a szinten. De nem tudunk ezen szépíteni, ez nem valami túl sok tűzerő. Ezért az a kérdés, mire lesz ez elég? Elcsíphetnek-e győzelmeket egy Vitality vagy egy NIP ellen?

A Spiritnek talán jobb esélye lehet erre. Bár degster elvesztése után továbbra is kérdéses, hogy hol a helyük a Counter-Strike mezőnyében. A fnatichoz képest előnyben vannak, w0nderful valószínűleg felveszi a versenyt nicoodozzal, Patsi pedig jóval magasabb csúcsokat tud elérni egyénileg, mint a fnaticból bárki. Chopper irányítói képességeit is érdemes kiemelni, a tapasztalata miatt könnyen nyomást tud helyezni a csoportban lévő legtöbb ellenfélre, főleg, mert sok a fiatal és kevésbé rutinos IGL itt. A jelenlegi HLTV top 10 pedig annyira kusza, hogy a napi forma is döntő tényező lehet, ezért érdemes lehet figyelni rájuk, mert akár oda is érhetnek a rájátszásra, ha a Vitality vagy a NIP elalszik ellenük.

Mint az az EPL-nél lenni szokott, valaki mindig borzasztóan leszerepel és meccset sem nyer a csoportban. Ez a szerep most biztosan az Endpointé lesz. Egy ilyen csoportban nem sok keresnivalójuk van sajnos. Persze ehhez hozzátartozik, a gyakorlási lehetőségek és a tapasztalatszerzés miatt remek lehetőség nekik ez az esemény. Hiába, nem világverő felállás az Endpointé. Azt viszont nem lehet elvenni a szervezettől, hogy komolyan gondolják a játékban történő szereplést és szépen lassan másznak előre, igazolnak jobbnál jobb elemeket a csapathoz. Az EPL egy újabb ugródeszka lehet az él felé, figyelmet generálhat itt egy erősebb teljesítmény.

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának A csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

08.31. – A-csoport
12:30 - NAVI vs Spirit
16:00 - Vitality vs Endpoint
19:30 - NIP vs fnatic

Borítókép: ESL, HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!