Az Astralis a világ harmadik legjobb csapata, tessék?

Az Astralis a világ harmadik legjobb csapata, tessék?

A világ két legjobb csapata között három pont a különbség az ESL Pro League előtt.

Tegnap este megjelent a HLTV világranglistájának heti frissítése, ami már figyelembe veszi a BLAST Premier őszi csoportkörének eredményeit is. Eszerint az év nagyrészét domináló FaZe zsinórban második hete csak a második helyen, a NAVI pedig az első helyen tanyázik. A két csapatot mindössze három pont választja el. A különbség nagyobb lenne, ha s1mple nem csak egy Bo3-ra jelent volna meg a koppenhágai tornán. Ennek ellenére furcsa, hogy a mindent eldöntő kölni finálé után már is fordulni látszik a kocka.

Ami ennél a helycserénél is nevetségesebb a felszínen, hogy az Astralis valahogyan a ranglista harmadik helyéig mászott fel a BLAST után. Aligha fog bárki is vitába szállni azzal az állítással, hogy az Astralis a játékukat nézve nem a világ harmadik legjobb csapata. De ha a pontokat nézzük, amelyek alapján a HLTV rangsorolja a csapatokat, akkor rögtön kiderül, hogy ez a top 3 a dánoknak nem sokat jelent. Ugyanis hatalmas a szakadék a NAVI és a FaZe után, minden téren. A top 10-es, sőt, talán még a top 15-ös csapatok is tetszőlegesen sorbarendezhetőek a két király mögött, nem csak a játékuk alapján, eredményeiket tekintve is. Annyira jelentéktelen a különbség köztük még pontokban is, hogy egyetlen verseny felboríthatja az egész sorrendet. Ráadásul többször láthattuk, ezek a csapatok képesek megverni egymást, nincs igazi hierarchia.

Ezen a ponton két faktor okozhatja a jelenlegi sorrendet: az Astralis nem cserélt, míg sokan igen; a nyári szünet alatt is teltek a hetek és leértékelődtek az év eleji versenyek. Előbbi azért jelentős, mert minden lecserélt játékos után csökken a korábban elért eredmények jelentősége és az értük jóváírt pont. Utóbbi pedig azért, mert nyilván nem játszott senki a nyári szünetben, tehát az elmúlt másfél hónapban a 12 csapatos BLAST Premier volt az egyetlen LAN, ahol pontokat lehetett szerezni – több top 10-es csapat ezen részt sem vett. Az Astralis így például a Cloud9-nak is köszönheti a harmadik helyét, hiszen jó ideje nem láttuk őket játszani és visszaestek. A MOUZ is az imént említett két faktor elegyének köszönheti a top 10-ből történő kihullását.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!