Meglepetés az EPL-en: a fnatic felmosta a padlót a NIP-pel!

Meglepetés az EPL-en: a fnatic felmosta a padlót a NIP-pel!

Tier 1 LAN-on, top 10-es csapat ellen, ilyen mészárlást még nem láttunk.

A NIP mindösszesen 4-4, azaz 8 kört tudott hozni a fnatic elleni Bo3-ban az ESL Pro League A csoportjában tegnap este. A fnatic ezzel összehozta az egyik legnagyobb pofont, amit tier 1 LAN-on láttunk. A svédek legjobb játékosa, Brollan csupán 26 fragig jutott két pályán, a fragerősnek tartott irányítójuk pedig 9-et szerzett a lejátszott 40 kör során. Más magyarázat egy ekkora vereségre nincs a folyton szoros meccseket eredményező metában: a pizsamás nindzsák átaludták az EPL rajtját, a fnatic viszont megcsinálta a házi feladatát és még az extrákat is a pirospontért.

Ancientön, egy klasszikus NIP pályán indult a két csapat összecsapása. Itt nicoodoz és FASHR T oldali játéka volt az, amire nem igazán volt ellenszer, így hamar elértek a 16:4-ig. Overpasson pedig a fnatic remekül időzített agressziói, csapatjátéka rontotta tovább a NIP napját. Az első félidő itt 14:1-es fnatic vezetéssel ért véget, igen, Overpass T oldalán, tier 1-ben. A folytatásban Brollan 1v3-ját leszámítva igazán jelentős dolog már nem történt, 16:4-nél véget ért a meccs.

Ami az A-csoport másik két mérkőzését illeti. A NAVI különösebb gond nélkül megverte a Spiritet (Nuke 16:11, Dust2 16:9). Ezúttal Perfecto és b1t cipelték magukkal a csapatot egy kényelmes győzelemhez. A Vitalitynek sem okozott túl nagy fejfájást az Endpoint elleni nyitómeccs (Vertigo 16:12, Inferno 16:5). Az eredmény ellenére Kjaerbye-ék elégedettek lehetnek a Vertigon mutatott játékkal. A különbség egyértelműen annyi volt a két csapat között itt, hogy csak az egyik oldalon van ZywOo nevű játékos – a francia 2.02-es ratinget és 38 fraget szerzett a pályán!

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának A csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.01. – A-csoport
12:30 - Spirit vs Endpoint
16:00 - NAVI vs fnatic
19:30 - NIP vs Vitality

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!