Helyreállt a világrend a legfrissebb ranglistán

Helyreállt a világrend a legfrissebb ranglistán

Hatalmas ugrásokat láthatunk egyes csapatoktól, míg mások szabadesésben vannak a HLTV ranglistáján az átigazolási időszakot követően.

Múlthéten egy nagyon gyenge top 10-ről, 15-ről írtunk a HLTV heti világranglista frissítése alapján. Ez most sem változott az augusztus havi összegzővel, ellenben több csapat is helyet cserélt: a FaZe visszavette a vezetést a NAVItól, az Astralis visszaesett a 3. helyről az 5-re, miután megelőzte őket a Liquid és a Vitality is, a Cloud9 pedig kiesett a top 10-ből, mert nem játszottak hosszú ideje.

A FaZe és a NAVI párharca az élen egyre elérhetetlenebb a többi csapatnak, hiszen karriganék 900, s1mple-ék 897 ponton állnak, az őket követő Liquidnek viszont kevesebb, mint feleennyi pontja van már csak. Innentől kezdve – csakúgy mint legutóbb – a csapatok többsége szinte fel is cserélhető a top 10-ben, hiszen egyetlen jó vagy rossz ESL Pro League-szereplés is 5+ helyes változást hozhat majd októberre fordulva köztük.

A Cloud9 2021 februárja óta folyamatosan tagja volt a top 10-nek, ez a mostani frissítéssel megszakadt. A probléma nem feltétlenül a csapat teljesítményében keresendő, sokkal inkább az azóta eltelt időben. A Cloud9 a csoportkörben kiesett Kölnben, előtte pedig hiába nyertek Dallasban, az azokért járó pontok jó része már elillant. A Cloud9 visszaesése miatt egyébként a MOUZ a top 10 utolsó csapata jelenleg.

Csak ismételni tudjuk magunkat a múltheti világranglistás cikk után: a nyári szünetben nem szabadna elévülnie tavaszi, főleg nem koranyári teljesítményeknek, mert nincs helyette más, jelentős alap a rangsorolásra azokban a hetekben. A forma kiszámíthatatlanabb ilyenkor, ez igaz, de az eredmények jobb híján így is hivatkozási alapok lesznek, bármennyire is az ellenkezőjét próbálja állítani a HLTV rangsora.

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!