Kiderült, melyik a legnépszerűbb játékkonzol hazánkban

Kiderült, melyik a legnépszerűbb játékkonzol hazánkban

PlayStation vagy Xbox? Esetleg a Nintendo? Melyik a legnépszerűbb?

Egy online játékoldal friss tanulmánya 47 európai ország legtöbbet keresett újgenerációs játékkonzolját kutatta. A tanulmány a Nintendo Switch, a PlayStation 5 és az Xbox Series X Google-keresési eredményeit hasonlította össze, és az eredmények úgy tűnik, összhangban vannak a három konzol eladási számaival.

Miközben a „nagy hármas" között folytatódik az évtizedek óta tartó küzdelem a rendkívül jövedelmező játékkonzol-piac uralmáért, a Microsoft Xbox Series X, a Sony PlayStation 5 és a Nintendo kézikonzolja, a Switch különböző mértékben vált népszerűvé világszerte. Mindhárom konzolnak előnyére válik, hogy számos bestseller franchise exkluzív kiadásának otthont ad, mint például az Xbox Halo-sorozata, a Sony PlayStation Final Fantasy-játékainak többsége, valamint a Nintendo Mario- és Zelda-franchise-ai, hogy csak néhányat említsünk.

A tanulmány a Google Trends segítségével hasonlította össze az egyes országokban az elmúlt 12 hónapban a konzolokra vonatkozó keresési számokat. Az eredmények alapján a Nintendo Switch volt a legkeresettebb konzol, összesen 24 országban végzett az élen, utána a PS következett 20 országgal. Annak ellenére, hogy az Xbox Series X az elmúlt három negyedévben megelőzte a PS5 eladásait, a Microsoft konzolja messze lemaradt, mindössze 3 országban végzett az élen: Magyarországon, Koszovóban és az Egyesült Királyságban. Hozzá kell tenni, hogy a Nintendónak három éves előnye van a korábbi megjelenésének köszönhetően. Összességében a Switchből már 108 milliót adtak el, a PS5-ből 20, az Xbox Series X-ből 15 milliót megközelítőleg.

Magyarországon tehát az Xbox Series X-et preferálják az emberek, legalábbis az érdeklődés az interneten mindenképpen nagyobb iránta, mint a riválisok irányába. Persze ez nem egy tökéletes mérés, de mindenképpen érdekes, hogy melyik konzol tartja leginkább a lázban a magyarokat. 

Te melyiket szereted a leginkább? Meglepődtél az eredményen?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyiken játszol?

  • 18 %
  • 9 %
  • 73 %