Ilyen lenne a The Lord of the Rings, egy mesterséges intelligenciával megalkotva

Ilyen lenne a The Lord of the Rings, egy mesterséges intelligenciával megalkotva

Azért annak örülünk, hogy Legolas a filmekben nem úgy néz ki, mint ahogy az AI megalkotta őt.

Ma már a The Rings of Power 3. része is nézhető az Amazon Prime kínálatában! A sorozat szinte azonnal elnyerte a kritikusok tetszését, a nézőket azonban megosztotta. Vannak, akik el tudnak vonatkoztatni a könyvek sztoriján és idővonalán eszközölt változtatásoktól és imádják a szériát, de vannak, akik szerint ez bűn és a sorozat így nézhetetlen.

Az igazság a kettő között lehet valahol. A széria a Tolkien Estate áldásával készült, ergó bármi tér el a könyvekben leírtaktól, arra ők áldásukat adták. Egy esélyt mindenképpen megér a sorozat, de arra fel kell készülni, hogy nem állt be a mai divatba, nem rakja rögtön az akcióra a hangsúlyt, lassan építi fel sztoriját, ahogy az egy Tolkien műtől el is várható.

Az biztos, hogy nagy utat kell megtenni, ha fel akar érni a Peter Jackson-féle A Gyűrűk Ura trilógiához. Apropó Gyűrűk Ura! Az utóbbi időben egyre több popkultúrális művet dolgoznak fel bizonyos AI-rendszerek, azaz mesterséges intelligenciák. Láthattuk már például, hogy miként képzeli el egy MI a Harry Potter vagy akár a Game of Thrones szereplőit.

Persze, hogy a Gyűrűk Ura sem maradhat ki! Íme néhány szereplő és nevezetes helyszín, melyeket a könyvek alapján egy mesterséges intelligenciával keltettek életre.

A galériáért kattints a képre! (a képeket a Midjourney és a Dall-E2 rendszerek készítették)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!