Bundázásért dobták ki az ukrán-német mixet egy versenyről

Bundázásért dobták ki az ukrán-német mixet egy versenyről

Az Elisa Invitational Fall versenyéről tették ki a schadE halt nevű csapatot, akik két meccs végeredményét is manipulálhatták.

Az Elisa Esports diszkvalifikálta a schadE haltot, amiért a PROSPECTS (a 00Nation akadémiája) és a yodagus (TENZKI és AcilioN ismert dánok a csapatból) elleni mérkőzések végeredményét manipulálták pénzszerzés céljából. Egy harmadik fél tájékoztatta a rendezvényszervezőket gyanús fogadásokról, melyek alapján tájékoztatták az ügyeletes finn hatóságokat (az Elisa finn cég) és az ESIC-et is a történtekről.

Az Elisa Esports nem ment bele részletekbe. Ami biztos, mivel a HLTV-n is rögzítették a mérkőzéseket, hogy a saját pályaválasztásaikat mindkét esetben csúnyán elveszítették a schadE halt játékosai – Inferno 2:16 a PROSPECTS ellen, Overpass 1:16 a yodagus ellen. Előbbi meccsen kikaptak 1-2-re, ezért elég sok lehetséges forgatókönyv létezhet a manipulációra, nem tudni, mit tettek.

Utóbbi meccsről viszont derültek ki további információk. Ezt ugyanis a jelentős pályavereség után megfordította az ukrán-német mix, ezzel nagyobb gyanúba keverte magát a csapat. A győzelem önmagában még nem is lenne különös ezen a szinten. Csak úgy tűnik, a csapat élő oddsa 1,85 lett az 1:16-ra elveszített Overpass után, valaki pedig ekkor a semmiből hirtelen 44 603 dollárt tett fel a schadE halt győzelmére egy fogadóirodánál.

A schadE halt egy tier hármas csapat (jelenleg HTLV #90), ahol olyan, népszerűnek egyáltalán nem mondható emberek játszanak, mint a TTC volt tagjai, a német KrowNii és powerYY, a volt HellRaisers és pro100-játékos ukrán, smike, valamint a lengyel gab és az ukrán Bodik (aki helyett a német Rand játszott a PROSPECTS ellen). Ezért nehéz lenne azt mondani, hogy ez a fogadási összeg manipuláció nélkül megtörténhetne. Továbbá kifejezetten butának tűnik a megoldás, hiszen aki csak egy percig is gondolkozik ilyesmin, rájön, hogy több, egymástól független fiókról tett fogadással, kisebb összegekkel, véletlenszerű séma alapján nehezebb lenne gyanúba keveredni.

A közösségen belül hamar felmerült, hogy a yodagus elleni győzelemhez csalást is használhatott a csapat. Erre egyértelmű, minden kétséget kizáró bizonyíték nincsen, csupán feltételezésről van szó egyelőre.

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!