Az Outsiders a második továbbjutó Máltán, jöhet a szupervasárnap!

Az Outsiders a második továbbjutó Máltán, jöhet a szupervasárnap!

A G2 és az Outsiders már azért játszanak ma este, hogy melyikük folytathatja a negyeddöntőktől az ESL Pro League-et.

Az ESL Pro League B csoportjának negyedik játéknapján az FTW elhozta első pályáját a BIG elleni találkozón (Inferno 7:16, Dust2 16:12, Nuke 6:16), az Outsiders átgázolt az MIBR-on (Vertigo 16:2, Inferno 16:7), a G2 pedig 2-0-s győzelmet aratott a világelső FaZe felett (Dust2 16:7, Nuke 16:12).

A tegnapi eredmények azt jelentik, hogy a ma esti szupervasárnapot az Outsiders is biztos továbbjutóként kezdi, a G2-val pedig a csoportelsőségért versenyeznek tovább, míg a BIG valahogyan visszaküzdötte magát a reális eséllyel rendelkezők közé és akár megelőzhetik a FaZe-t is. Hogyan? Ezzel alább külön foglalkozunk. Előtte, nézzük, mi is történt tegnap a legfontosabb mérkőzésen, azaz a G2 és a FaZe párbaján!

A G2 győzelmének egyértelműen a 17 éves m0NESY volt a kovácsa ezúttal, nem a Kovačok. Dust2-n nyitófragekkel tűnt ki az orosz AWP-s, Nuke-on pedig áttörhetetlen falnak bizonyult a CT-oldalon. Ami a csapatot illeti, mindkét pályán 10:5-ös, domináns félidőket hoztak. Dust2-n világos volt a fölényük mindvégig. Nuke-on sokáig úgy tűnt, hogy a FaZe képes lesz megfordítani az állást, ám m0NESY lekapcsolta őket körről körre és ezzel egyre távolabb került karriganék célja. A térfélcserét követően rain és ropz igyekeztek a felzárkózásért, amikor már 5:14-et mutatott az eredményjelző. Ez egy darabig ment is nekik, de 12:15-nél jks triplája a Tec-9-nal összetörte a FaZe visszatéréssel kapcsolatos reményeit.

FaZe vagy BIG? Ki jut tovább?

Négy forgatókönyv létezik a ma esti szupervasárnapra aszerint, hogy ki nyeri a FaZe vs BIG, valamint a G2 vs Outsiders meccseket (az MIBR vs FTW már nem számít, kiestek). Az első szerint, ha a FaZe és a G2 nyernek, akkor a G2 első, az Outsiders harmadik és karriganék a csoport második helyezettjei lesznek – tisztán eredmény alapján. A második forgatókönyv BIG és Outsiders győzelmeket jelent, ebben az esetben tabsenék jutnak tovább és Jame csapata lesz a csoportelső, megelőzve NiKoékat.

A harmadik és a negyedik eset valamivel összetettebb. Ha a FaZe és az Outsiders győz, akkor a FaZe csípi el a harmadik helyet és az Outsiders lesz a csoportelső. Feltéve, hogy két pálya alatt nyernek Jamék, mert ha nem, akkor a G2 előzi őket. Amennyiben a BIG megveri a FaZe-t, a G2 pedig az Outsiderst, akkor a G2 lesz az első, az Outsiders a második. A FaZe és a BIG között pedig az döntene ebben a negyedik esetben, hogy hány pálya kellett a német csapatnak a győzelemhez: 2-0-s szériával ők a továbbjutók, 2-1-gyel viszont nem.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA A 4. NAP UTÁN

Forrás: ESL

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának B csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint (félkövérrel a magyarul is nézhető meccs):

09.11. - vasárnap
19:30 - MIBR vs FTW
19:30 - G2 vs Outsiders
19:30 - FaZe vs BIG

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED MELYIK CSAPAT JUT TOVÁBB MA ESTE?

  • 80 %
  • 20 %