Domináns FaZe? Fragelni is képes HooXi? – Szerdán folytatódik az EPL

Domináns FaZe? Fragelni is képes HooXi? – Szerdán folytatódik az EPL

A szeptember 7-11-ig tartó B-csoportot természetesen magyar nyelven követhetitek az Esport1TV-n!

Szerdától a B-csoporttal folytatódik az ESL Pro League 16. szezonja, ahol több izgalmas csapat is helyet kapott a világelső FaZe mellett. A FaZe továbbjutása aligha kérdéses, mert mint tudjuk, az EPL-en ők már a Grand Slamjükért harcolnak és ezért nem fogják a véletlenre bízni a csoportkört. Mögöttük viszont érdekes a helyzet, hiszen egyes csapatokról keveset tudunk, mások pedig a cserék után igyekeznek megtalálni még a helyüket a világban és elérni a potenciáljukat. 

A B-CSOPORT CSAPATAI

FaZe
G2
BIG
Outsiders
MIBR

FTW

A FaZe helyzetét aligha kell bárkinek is bemutatni: a világ legjobb csapata, idén már nyertek Katowicében, a tavaszi Pro League-en és Kölnben, ezzel egyetlen bajnoki cím választja el őket az Intel Grand Slamtől. Az év nagyrészében egyedül a NAVI tudta kihívni őket, a győzelem viszont egyszer sem jött még össze s1mple-éknek ropzék ellen. A csoportkör a favorit státusz ellenére nem lesz sétagalopp. Jobb formát kell mutatniuk, mint a BLAST Premieren két héttel ezelőtt.

A G2 lehet a nagy kihívó, legalábbis a játékosok kaliberét illetően biztosan. A kérdés az lesz velük kapcsolatban, hogy a csapatjáték fejlődött-e és képesek-e kompenzálni HooXi legfeljebb tier 2-es egyéni játékát. Értelemszerűen, egy két játékost is cserélő csapat korai munkája a szerepekről, az alapokról, az új játékosokban rejlő lehetőségek megértéséről szól. Az irányítónak az edzővel együtt kell dolgoznia ezeken, így HooXinak kevesebb ideje marad a saját felkészülésére. De a BLASTon látott játékát nem lehet kétszer megúszni. Még akkor sem, ha m0NESY agresszívabb játéka bíztatónak tűnik. Többre lesz szükség HooXitól, ha nem akarnak meglepetésszerűen kikapni a papíron gyengébb felektől, majd kizúgni a csoportból az utolsó helyen, klasszikus G2 módiban.

A BIG szintén cserélt a nyári szünet végén, k1to visszatért a kezdőbe tiziaN helyén. A BLAST Premier őszi csoportkörén debütált a csapat, ahol igencsak leszerepeltek a G2 ellen és a Showdownra kerültek. NiKoékat aligha fogják kihívni most, ahogyan a FaZe ellen sincs sok esélyük, ezért a harmadik továbbjutó helyért kell játszaniuk, ami borítékolhatóan véres verseny lesz. Az Outsiders és az FTW zsákbamacska, de semmiképpen sem szabad leírni őket. Az MIBR pedig folytathatja a tavaszi jó formáját, kiegészítve egy igazi AWP-ssel HEN1 személyében – veszélyesnek tűnnek. Éppen ezért nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az a csapat tuti utolsó lesz. Várhatóan még az A-csoport utolsó napjához képest is kemény küzdelmek lesznek a B-csoportban!

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának B csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.07. - szerda
12:30 - FaZe vs FTW
16:00 - Outsiders vs BIG
19:30 - G2 vs MIBR

09.08.  - csütörtök
12:30 - Outsiders vs FTW
16:00 - G2 vs BIG
19:30 - FaZe vs MIBR

09.09.  - péntek
12:30 - G2 vs FTW
16:00 - BIG vs MIBR
19:30 - FaZe vs Outsiders

09.10.  - szombat
12:30 - BIG vs FTW
16:00 - Outsiders vs MIBR
19:30 - FaZe vs G2

09.11.  - vasárnap
19:30 - MIBR vs FTW
19:30 - G2 vs Outsiders
19:30 - FaZe vs BIG

Borítókép: ESL, HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI LESZ A B-CSOPORT LEGGYENGÉBBJE?

  • 0 %
  • 20 %
  • 0 %
  • 20 %
  • 20 %
  • 40 %