A NAVI és a fnatic élte túl az EPL szupervasárnapját

A NAVI és a fnatic élte túl az EPL szupervasárnapját

Az EPL A csoportja sok meglepetéssel szolgált, itt az ideje kiértékelni őket.

A Vitality hibátlan mérleggel az ESL Pro League 16. szezonjának negyeddöntőjébe jutott, mögöttük a fnatic és a NAVI végzett még továbbjutó helyeken. Előbbi az A-csoportban szerzett harmadik győzelmével biztosította második helyét. Utóbbi ugyan kikapott a NIP-től, de így is odaértek a nyert pályákban számított különbség miatt, megelőzve a nindzsákat és a Spiritet.

Az A-csoport több meglepetéssel is szolgált az elmúlt öt napon. A NIP szinte teljes megsemmisülése az első három meccsükön váratlan volt, lényegében csak REZ AWP-re váltása mentette meg a becsületüket. Ezek után kérdéses, hogy egy hónap múlva az EU RMR-on mégis milyen NIP-et kapunk. Mind az egyéni játékuk, mind a T-oldaluk kevésnek tűnt a top 10-es színvonalhoz képest.

A NAVI a gyengélkedése ellenére is átcsúszott a szűrőn és a rájátszásba jutott. Nem sokon múlott, hogy kiessen a világ egyik legjobb csapata, aminek az oka a gyenge gyakorlásuk volt B1ad3 szerint. De s1mple játéka mellett sem lehet elmenni: 2019 óta az egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta a héten, számtalan hibát követett el, fraget hagyott ki, ami nagyon szokatlan tőle.

A fnatic továbbjutása az A-csoport pozitív meglepetése. Korábban a többi csapathoz képest gyengének vélt tűzerejük miatt bizonytalanok voltunk az esélyeikkel kapcsolatban. Ezt láthatóan meghaladták jó felkészüléssel, okos in-game döntésekkel. A Vitality hibátlan mérlege bizonyította, hogy Spinx remek csere volt tűzerő tekintetében. A kérdés velük kapcsolatban az lesz, hogy nagyobb nyomás alatt nem-e tér vissza a korábban látott kommunikációs probléma a csapaton belül.

Az Endpoint is pozitív meglepetés volt. A NAVI elleni győzelmüket nem tudták megismételni mások ellen, de egyáltalán nem néztek ki rosszul a múlthéten a kaliberükhöz képest. A Spirit pedig nagyon hamar a senkiföldjén találta magát. Patsi néhány erősebb megmozdulását és a NIP elleni domináns meccsüket leszámítva nem sok bíztató jelet láttunk tőlük a héten.

Forrás: ESL

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának B csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.07. – B-csoport
12:30 - FaZe vs FTW
16:00 - Outsiders vs BIG
19:30 - G2 vs MIBR

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!