Győzelemmel debütált a MOUZ Máltán

Győzelemmel debütált a MOUZ Máltán

Remek játékot láthattunk a frissen előléptetett xertioNtől a Heroic ellen.

Az ESL Pro League C csoportjának nyitónapján torzsiék 2-0-ra legyőzték a Heroicot (Mirage 16:14, Dust2 16:9), a Complexity egy maratoni meccsen meglepte az Astralist (Inferno 16:9, Nuke 25:23, Dust2 16:11), a két játékost cserélő ENCE pedig fölényesen megverte a francia HEETet (Dust2 16:6, Vertigo 16:11).

A MOUZ és a Heroic összecsapása igen szoros Mirage-t hozott. Torzsiék erősnek tűnő T-oldallal kezdtek, de a félidő felénél a dánok rájöttek a receptre és átvették a vezetést a térfélcseréhez érve. A folytatásban az elbukott pisztolykör ellenére fordítani tudott a MOUZ, a dánok viszont nagyon nem akarták elengedni a pályát és az itt-ott beszúrt köreiknek hála volt egy esélyük hosszabbításra menteni azt. Nem jött össze, Dust2 következett.

Ez a pálya egyértelműen xertioNről szólt: a MOUZ által 11:4-re nyert CT-oldalon 18 fragjével tűnt ki a többi játékos közül az izraeli. A fordulás után azonban nagy erővel vágott vissza a dán csapat és egy ponton úgy tűnt, meg sem lehet állítani őket, jön a harmadik pálya. Ekkor a MOUZ végre összehozta első sikeres támadását, ami után az irányítás egyértelműen dexterék kezében is maradt. A pályát a 25. körben egy 3v5 helyzetben zárták le B-n, ezzel behúzva a szériát és a megújult csapat első meccsét.

A Complexity Astralis elleni győzelme ugyan hatalmas meglepetés, arról szó sincs, hogy a dánok alulteljesítettek volna magukhoz képest ebben a szériában. BlameF ezúttal is remek formában volt, a túloldalon nem volt senki, aki megközelítette volna őt hatékonyságban – csak mint oly gyakran, ez most is kevés volt. Az egyértelmű Inferno után a coL ügyesen játszotta a lapjait Nuke T-oldalán, ezzel behozták a lemaradást és hosszabbításra mentették a meccset. A tripla OT-val záruló pálya befejezése kaotikus volt, de a Complexity megcsinálta, egyenlítettek. Dust2-n pedig ez folytatódott: a felek az első félidőben nehezen bírtak el egymással, a másodikban viszont nem volt ellenfél az Astralis az amerikai védelemnek.

Az ENCE HEET elleni győzelmét aligha kell magyarázni annak, aki nézte a meccset – a két csapat teljesen más szinten volt. A finn szervezet színeiben debütáló valde a két domináns pályán összesen 44 fraget hozott, ami köszönhető annak, hogy kikerült az általa évek óta játszott támogató pozíciókból. A szintén újonc SunPayus is kiemelkedően játszott az AWP-vel mindvégig, pedig ez volt élete első meccse nemzetközi csapatban. Dycha is olyan volt, mintha szintet lépett volna az előző szezon végéhez képest. És amikor még az irányító, Snappi is magabiztosan fragelt, már tudni lehetett, hogy nem sok keresnivalója van ezen a meccsen a franciáknak.

A C-CSOPORT állása az 1. nap végén

Forrás: ESL

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának C csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.15. - csütörtök
12:30 - Astralis vs MOUZ
16:00 - Complexity vs HEET
19:30 - ENCE vs Heroic

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!