A League of Legends-rajongók még nem elégedettek a Riot egyik új játékával, a Project L-lel

A League of Legends-rajongók még nem elégedettek a Riot egyik új játékával, a Project L-lel

Még van ideje a Riotnak eladni a játékot, de a közösség körében nem aratott egyértelmű sikert eddig.

Folyamatosan bővül a Riot Games portfóliója. A League of Legends óriási sikert aratott, és a mai napig a világ egyik legnépszerűbb játéka és e-sportja. Azonban a lázadó cég nem szeretett volna itt megállni, és a MOBA után más piacokra is betört. Elkészült az FPS Valorant, a mobilos játék Wild Rift és a kártyajáték Legends of Runeterra is. Haladnak tovább a megkezdett úton, tervben van egy grandiózus MMO is, valamint egy verekedős játék, a Project L. Már kaptunk néhány információt róla, de ez még kevés volt ahhoz, hogy a közösséget lázba hozza.

A Riot Games nehéz kihívás előtt áll. Ugyanis a célközössége nem egy halmazból áll. A FGC tagjait nem kell meggyőzni, ők valószínűleg szeretni fogják és várják is. Azonban azokat az embereket, akiket a League of Legends világa fogott meg, nem biztos, hogy ez a cím is elvarázsolja. Erre volt kíváncsi a a vg247 újságírója is, aki kiutazott Malmőbe, hogy a program legfanatikusabb rajongóit kérdezze meg erről az LEC-döntőn. A válaszok nem mutatnak elsöprő sikert. 

„Nem igazán szeretem a Street Fighter játékokat" – vallja be Alex, aki három barátjával, Kate-tel, Daviddel és Owennel utazott Svédországba, hogy megnézze a döntőt. „Inkább az RPG-kért rajongok, és a League-ben bizonyos értelemben vannak RPG-elemek".

„Szerintem egyszerűen könnyebb együtt játszani!" – követi Kate. „Egy verekedős játéknál nem igazán tudsz együtt játszani, míg egy MMO-ban igen. Sokat multizunk a WoW-ban, New Worldbe és ehhez hasonló játékokban." A csoportból senki sem volt különösebben izgatott a verekedős játék miatt, függetlenül attól, hogy hosszú ideje ismerik a League-et és a kompetitív online játékokat.

Mások azt remélik a Project L-ben is lesznek szezonális események, amik színesítik a játékot, hogy kitűnjön a verekedős játékok közül. Azonban nem kell azért annyira aggódnia a Riotnak, egy esélyt biztosan sok játékos ad majd neki, hiszen következmények nélkül teheti ezt meg, a free-to-play formula miatt. Ez és a LoL világa a két biztosíték és vonzó erő, ami sikerre viheti a játékot.

„Ki fogom próbálni, mert miért ne? Az összes játék, amit a Riot eddig kihozott, jó volt - játszottam a TFT-vel, játszottam a Legends of Runeterrával, és nyilván mostanában nagyon szeretem a Valorantot, és az, hogy nem kellett pénzt költenem, már korán fontos volt számomra" - mondta Theo, aki Franciaországból repült át, hogy a G2-t támogassa.

Összességében tehát a közömbösség, ami leginkább jellemzi a játékot, a közösség nem elutasító vele kapcsolatban, de lázban sem ég a megjelenés kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Várod a Project L megjelenését?

  • 40 %
  • 60 %