CS:GO skinekkel indult, scamelésbe fulladt Sliker szerencsejáték függősége

CS:GO skinekkel indult, scamelésbe fulladt Sliker szerencsejáték függősége

A CS:GO Lounge idejében még jó szórakozás volt Sliker számára a fogadás. Mára egy hatalmas scammé vált a streamer függősége.

Egy népszerű Twitch streamer, ItsSliker bocsánatkérő videóban vallotta be, hogy több embert, köztük más streamereket is több ezer dollárral károsított meg, miután szerencsejáték-függővé vált és elvesztette a kontrollt. Szeptember 17-én tartalomgyártók és még nézők is arról kezdtek beszélni Twitteren, hogy Sliker pénzt kért tőlük, így futótűzként terjedt a botrányos viselkedésének a híre, míg bocsánatot nem kért másnap.

Sliker azt nyilatkozta a videójában, hogy a függősége CS:GO skines fogadásokkal indult még a CS:GO Lounge idejében. Az oldal skines fogadó részét 2016-ban nyírta ki a Valve, ezért Sliker átváltott a skinekről valódi pénz költésére, amit egy idő után nem tudott fedezni. Először ismerősöktől kért kölcsön, majd teljes scambe fordult a dolog, amikor már a saját körén kívülről, idegenektől próbált pénzt szerezni a függősége csillapítására különböző módszerekkel. Az így szerzett pénzből a tartozásokat nem rendezte, csak tovább halmozta.

Két népszerű streamer, Ludwig és xQc közösen reagáltak a történtekre. Úgy döntöttek, hogy megtérítik az összes Sliker által okozott kárt, ami a becslések szerint 300 ezer dollár körüli összeget jelent. Ludwig kiemelte, szerinte ideje lenne, ha a Twitch kezdene valamit a szerencsejátékos streamekkel.

Forrás: AFK Gaming

Borítókép: Sliker
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!