Lebukott az Assassin's Creed Mirage szivárogtatója

Lebukott az Assassin's Creed Mirage szivárogtatója

Bocsánatot kért, de azóta törölte azt a youtuber.

Újabb nagy botrány van kialakulóban? Nos, úgy tűnik, ugyanis a The Real Insider néven megismert szivárogatóról kiderült, hogy nem iparági bennfentes, csupán egy youtuber, Dan Allen. A Dan Allen Gaming YouTube-csatorna egy általános érdekű csatorna, ahol útmutatók, végigjátszások, reakciók és egyéb játékokkal kapcsolatos információk szerepelnek – mindezek nagyon ártalmatlanok. Nem úgy a szivárogtató profil. Közölt bizalmas információkat többek között az új Assassin's Creed-játékokról, a Silent Hillről vagy a Metal Gear Solid remake-jéről. A férfi úgy bukott le, hogy Twitteren véletlenül a The Real Insiderhez intézett kérdésre rossz fiókkal válaszolt. Ezek után néhányan összevetették a két fiókot, és feltűnően nagy volt az egyezés a kettő posztjai között, így muszáj volt elismernie kettős életét Allennek.

Ezek után tetézte a bajt. Egy mostanra törölt tweetben bocsánatot kért a viselkedéséért. „Mindenkitől elnézést kérek a tetteimért" - írta. „Szégyellem magam és csalódtam magamban. Szánok egy kis időt arra, hogy elgondolkodjak a rossz döntéseimen, amelyek soha többé nem fognak előfordulni. Mindenkitől, aki az évek során támogatott, őszintén sajnálom, hogy cserbenhagytalak titeket" – írta. A bocsánatkérésére reagáló követői közül sokan azt mondták, remélik, hogy kiheveri ezt a "hibát", és folytatja a streaming-karrierjét; mások kétségüket fejezték ki, hogy bárki képes lenne visszatérni egy ilyen, a hitelességet megtépázó incidensből. Mind a Dan Allen Gaming, mind a The Real Insider Twitter fiókok megszűntek, de a Dan Allen Gaming YouTube csatorna egyelőre online maradt.

Kétségtelenül kínos, hogy így lebukott, de Allen valódi problémája sokkal komolyabb lehet. Ugyanis az Assassin's Creed kapcsán olyan információkat osztott meg, amelyek embargósak voltak, a hivatalos bejelentésig titoktartási szerződés kötötte Allent. Lehet, hogy a nyilvános megaláztatás lesz a legkisebb gondja. Ami már most sem kicsi, ugyanis nem elég, hogy bizonyos címek kapcsán szerződést szegett, más játékokról valótlan állításokat híresztelt. A mai napon Allen megosztott egy videót a YouTube-csatornáján, amelyben elismeri, hogy létrehozta a fiókot és kiszivárogtatta az embargó alatt álló információkat a népszerűség és a kattintások miatt, emellett elismeri, hogy az új Silent Hill játékokról és a Metal Gear Solid remake-jéről szóló információi csak a képzelete szüleményei voltak, és semmiféle rájuk utaló jellel nem találkozott. Nem lennénk most a helyében.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Várod már a Mirage megjelenését?

  • 33 %
  • 67 %