Ráijesztett a Liquidre a Movistar a D-csoport nyitónapján

Ráijesztett a Liquidre a Movistar a D-csoport nyitónapján

Volt, aki könnyebben, volt, aki nehezebben húzta be a nyitómeccsét a favoritok közül.

Az ESL Pro League D csoportjának nyitónapján a Cloud9 fölényes győzelmet aratott az EG felett (Inferno 16:12, Dust2 16:5), az Eternal Fire elbaltázta a lehetőségét a FURIA ellen (Nuke 11:16, Vertigo 19:17, Inferno 5:16) és a Liquidre ráijesztett az új AWP-ssel érkező Movistar Riders, de végül YEKINDARék megnyerték a szériát (Mirage 16:13, Inferno 14:16, Vertigo 16:13).

A Cloud9 vs EG meccsen senki sem számított nagy meglepetésre, nafanyék pedig jól szoktak szerepelni a náluk papíron gyengébb csapatok ellen – most is így történt. Az EG ezzel már zsinórban a 15. mérkőzését bukta el 2021 márciusa óta, ha az ESL Pro League szezonjait nézzük. Infernon T-oldalt nyert a C9, miután egy ponton 7:1-re is vezettek. A fordulás után a bukott pisztolykör engedte egyenlíteni az EG-t. Nemsokára a vezetést is átvették 12:11-nél, de a pályagyőzelem csak csalfa ábránd maradt, miután nafany 1v2 clutchot hozott ellenük a 24. körben. Dust2 Ax1Le-ról szólt, az EG-nek kevés beleszólása volt a történésekbe, a széria ezért gyors és könyörtelen véget ért.

A FURIA és az Eternal Fire összecsapása már szerencsére izgalmasabb volt pár fokkal. Nuke-on erősen kezdtek a törökök, és ugyan lett volna lehetőségük nagyobb előnyt szerezni, a 8:7 T-oldalon meggyőző volt. A fordulás után a FURIA vette kézbe az irányítást, mindössze három kört engedtek át a török csapatnak a pályagyőzelem felé vezető úton. Vertigon folytatták a brazilok, amit megkezdtek Nuke-on, de az 5:0-s rajt után az EF fordított az álláson és 8:7-re vezettek ismét. A második félidőben azonban a FURIA tűnt jobbnak a több és szorosabb kör ellenére is. De 15:12-ről nem tudták befejezni a pályát, jöhetett a hosszabbítás, a törökök pedig elcsaklizták Vertigot! Ezek után arra lehetett számítani, hogy Infernon is versenyben lesznek XANTARESék. Viszont a korai adok-kapok után pár elbaltázott post plant szituáció 10:5-ös vezetést adott a brazilok kezébe, amiből hamarosan 16:5 lett.

A napot a Liquid és a Movistar Riders zárták. A két csapat legutóbb Kölnben találkozott, akkor a spanyolok oldalán még SunPayus játszott az AWP-vel – ez a feladat ezúttal Martinezre maradt. Az elmúlt hónapokban szinteket ugró Liquidtől sima győzelmet vártunk, de a Movistar nem értett egyet velünk. Mirage-on a Liquid CT-oldalát látva nem volt igazán kérdéses, hogy elviszik a pályát, hiába 13:5-ről kellett visszajönniük a meccsbe. Infernon kezdett bonyolódni a történet, amikor is a Liquid nagy nehezen elért 14:12-re, de nem tudták lezárni a szériát egy tiszta 2-0-val.

Jöhetett Vertigo, mint a mindent eldöntő harmadik pálya. A csapatok játékának minősége itt már elég hullámzó volt: egyrészt, mindkét oldalon akadtak elhibázott körök és döntések (9. kör retake jó példa erre), másrészt kimagasló egyéni teljesítményekből is volt dögivel (többek között EliGE érdemel dícséretet). A pálya végefelé úgy tűnt, hogy az amerikaiak Infernohoz hasonlóan elengedik a vezetést 14:10-nél, ám 14:13-nál magukhoz tértek és befejezték az ijesztőre sikeredett szériát. A nehézségeket jól mutatja, hogy a Liquid mennyire visszafogottan ünnepelt (lásd borítókép).

A D-CSOPORT TABELLÁJA

Forrás: ESL

MENETREND, KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonjának D csoportját az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhetitek az alábbi menetrend szerint:

09.22. - csütörtök
12:30 - Cloud9 vs Eternal Fire
16:00 - Movistar Riders vs FURIA
19:30 - Liquid vs EG

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!