YEKINDAR az EPL rájátszásába lőtte a Liquidet

YEKINDAR az EPL rájátszásába lőtte a Liquidet

A D-csoport végén a favoritok jutottak tovább a kedden induló rájátszásba Máltán.

Az ESL Pro League D csoportjának utolsó játéknapján a Liquid megverte a Cloud9-t a továbbjutásért (Inferno 16:10, Overpass 19:17), a FURIA biztosította második helyét az EG ellen (Overpass 16:11, Nuke 16:12), az Eternal Fire pedig domináns győzelemmel adta a Movistar Riders kezébe a zsinórban ötödik vereséget (Vertigo 16:9, Overpass 16:5). Ezzel véget ért az EPL csoportköre, keddtől indul a rájátszás az életben maradt 12 csapattal.

A D-CSOPORT TABELLÁJA

Forrás: ESL

A D-csoport elmúlt napjait nézve a Cloud9 egyértelműen az erősebb csapatok közé tartozik az EPL-mezőnyben. Csak a Liquid fogott ki rajtuk, ők is egy olyan meccsen, aminek már nem volt tétje nafanyék szemszögéből. A mérkőzés utáni interjúban YEKINDAR is kiemelte, hogy ennek a mentális különbségnek nagy szerepe volt tegnap este. De a lett játékos azért is örülhetett a továbbjutáson túl, mert tier 1-es karrierjének egyik legjobb teljesítményét tette le az asztalra Overpasson a csapatáért és messze ő a legjobb entry fragger eddig a teljes Pro League során.

A FURIA is elégedett lehet magával, hiszen a náluk papíron gyengébb csapatokkal nagyobb komplikációk nélkül leszámoltak, továbbá a rendkívül magasan értékelt és erősebb Liquidet is félretették az útból. Ez, valamint az Eternal Fire elleni vereség, majdnem nitr0ék vesztét okozta Máltán. A Cloud9 elleni meccshez érve az volt az általános vélekedés, hogy egy pályagyőzelem is elég lehet a továbbjutásukhoz. Azonban az EF domináns győzelme a Movistar ellen már szériagyőzelmet követelt az amerikai csapattól, amit végül sikerült leszállítani hosszabbításban.

Ami pedig a D-csoport kiesőit illeti, az Eternal Fire egyértelműen a top tier Counter-Strike ajtaján kopogtat jelen pillanatban. Az elmúlt egy hétben szoros meccseket játszottak Máltán az erősebb ellenfelekkel szemben is, a BLAST Showdown kelet-európai selejtezőjén legyőzték a MOUZt. Kíváncsian várjuk, mit hoz számukra az EU RMR a jövőhéten.

Az EG három 0-5-tel végződő szezon után végre megtörte az átkot és nyertek két meccset is. Az új felállás láthatóan jobban muzsikál az előzőeknél, az amerikai RMR is izgalmasnak ígérkezik velük, a Liquiddel, a Complexityvel és a brazilokkal. A Movistar Riders nyeretlensége nem akkora meglepetés, SunPayus elvesztése után várható volt, hogy időbe telik majd az újjáépítés. Martineznek voltak ígéretes megvillanásai, de sokkalta konzisztensebbé kell válnia még ahhoz, hogy a csapatot komolyan lehessen venni. A HLTV-ranglistán jelenleg ők az 5. helyezettek, ami egész egyszerűen túlzás. (Csak a rájátszás után fog érdemben frissülni a lista.)

A rájátszás ágrajza

Forrás: ESL

KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League 16. szezonja kedden folytatódik a rájátszással. Kövessétek velünk torzsiékat élőben, magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!