Ártatlannak vallotta magát a GTA 6 miatt letartóztatott hacker

Ártatlannak vallotta magát a GTA 6 miatt letartóztatott hacker

Ilyen fordulatokat George R.R. Martin sem tud írni.

Nem most lesz vége az ügynek. A Grand Theft Auto 6 szivárgási drámája folytatódott hétvégén, mivel az ügyben megvádolt fiatalember ártatlannak vallotta magát a számítógépes visszaélés vádjában. Úgy tűnik, hosszú huzavonának nézünk elébe.

A 17 éves hackert szeptember 22-én tartóztatták le Oxfordshire-ben, kevesebb mint egy héttel a GTA 6 anyagának kiszivárogtatása után, amely több, mint 90 játékmenet-videót tartalmazott. Érdekesség, hogy míg a vádlott a számítógépes visszaélés vádjában nem vallotta magát bűnösnek, addig egy másik vádpontban, az óvadék feltételeinek megszegésében igen.

Erről nem közöltek további részleteket, de valószínűleg korábbi kibertámadásokhoz kapcsolódik, amelyek miatt már vádat emeltek ellene. Ugyanis a gyanúsítottat az év elején már tartóztatták egyszer többek között a Microsoft és az Nvidia elleni támadásokkal kapcsolatban. Az illető feltehetően kapcsolatban áll a Lapsus$ nevű hackercsoporttal. Érdekes módon a rendőröket az vezette a gyanúsítotthoz, hogy hasonlóságot fedeztek fel a támadások módszerei között. A hackert egy fiatalkorúak börtönébe szállították.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted eljuthatnak a csoport más tagjaihoz is?

  • 50 %
  • 50 %