Irdatlan mennyiségű pénzbe kerülhet a GTA 6 fejlesztése

Irdatlan mennyiségű pénzbe kerülhet a GTA 6 fejlesztése

Mennyi!? Amennyiben ez igaz, ez lehet minden idők legdrágább videojátéka.

Szeptember 18-án a játékipar szinte megállt, amikor a történelem egyik legnagyobb kiszivárgása lángra lobbantotta az internetet. A GTA 6 játékmenetét először láthattuk, amikor a fejlesztés alatt álló klipek tucatjai új rendszereket, főszereplőket és még sok mást is felfedtek. A kiadó Take-Two és a fejlesztő Rockstar Games is biztosított mindenkit, hogy a fejlesztést nem befolyásolja ez a malőr. Persze a cég gyorsan utánajárt a támadásnak, hogy felgöngyölítse az ügyet és megtalálja a tettest. Az ügyet az FBI is segítette.

Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Angliában elkapták a tettest. Azonban ez nem jelent gyógyírt minden problémára. A kiszivárgott tartalmak között akadtak privát beszélgetések is. Egy ilyenben a hacker azt állította, hogy tudomására jutott, mennyibe is kerül a játék. Mindenki üljön le: eszerint 2 milliárd dollár, ami körülbelül 840 000 000 000 forint (840 milliárd). „A GTA 6 2014 óta fejlesztés alatt áll" – osztotta meg állítólag a hacker egy titkos üzenőfalon, mielőtt rátért volna  a költségvetésre. 

Fontos kiemelni, hogy ezt nagy fenntartással kell kezelni. Egyrészt semmilyen módon nem ellenőrizhető, hogy az állítás valós-e. Másrészt amennyiben igaz is, nem világos, hogy ezt a pénzt már elköltötték a játékra (valószínűtlen, mivel még évek lehetnek hátra a munkából, bár az üzenet erre utal) vagy ennyivel számolnak, valamint ebbe beletartozik-e minden egyéb költség, például a marketingre szánt összeg, amely önmagában súlyos tétel, nyolc-kilenc számjegyű összegekbe kerülhet. Összehasonlításképpen: bár hivatalos részleteket nem osztottak meg, elemzők a GTA V költségvetését közel 265 millió dollárra becsülték, ami annak idején a valaha készült legdrágább videojátéknak számított. A játék kevesebb mint 24 óra alatt 815 millió dollárt termelt, és azóta több mint 170 millió példányt adtak el belőle, amivel a slágerlistákon minden idők harmadik legjobban fogyó játékává és minden idők legjövedelmezőbb szórakoztatóipari termékévé vált. Valószínű, hogy a GTA 6 még ezt is túlszárnyalja majd, és 2 milliárdos befektetés esetén is bőven megtérülő projekt lesz a R* és a T2 számára is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mennyi idő alatt hozná vissza a GTA 6 ezt az összeget?

  • 29 %
  • 0 %
  • 71 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %