FIFA 23: A kémia kulcsfontosságú, így teremtehed meg a legnagyobb összhangot

FIFA 23: A kémia kulcsfontosságú, így teremtehed meg a legnagyobb összhangot

A FIFA 23-ban a kémia működésének kitalálása sok Ultimate Team-játékos számára kihívást jelentett.

Egészen tavalyig egy olyan rendszer volt életben, ahol nagyrészt a hasonló nemzetiségű és ligájú játékosok működtek jól együtt. Ezt a rendszert reformálta meg az EA, hogy korszerűbb és életszerűbb legyen. Először akkor mutatta be az újításokat a fejlesztő, amikor kiadták az Ultimate Team előzetesét. Mit is tudtunk meg belőle?

Az új funkciók hozzáadása mellett az EA néhányat el is távolított. Nincs például már általános chemistry, mivel a csak a labdarúgók egyéni kémiájára fókuszál a játék. Emellett eltűntek a kártyákat összekötő linkek is, valamint a hűségrendszer is megszűnt. A chemistry stílusok némileg eltérőek lesznek a FUT 23-ban: 1 chem ponttal kis, 2 chem ponttal közepes, 3 chem ponttal rendelkező játékosok teljes boostot kapnak. A 0 chem pont esetén minden játékos az alap értékeinek megfelelően teljesít, tehát nincs levonás ilyen tekintetben.

A játékosok ezentúl a „kémiapontok” alapján kapnak chemistry-t. Ez egy 0-3-ig terjedő skálát jelent laponként. Három tényező határozza meg a kezdőben lévő játékosok chemistry pontszámát – preferált pozíció, chemistry küszöbérték és menedzser bónusz.

Preferált pozíció: azt jelenti, hogy a focisták csak akkor érhetnek el nullánál nagyobb chemistry pontszámot, ha a preferált pozíciójukban vannak. Ekkor nem csak a saját, de akár más játékosok értékét is növelhetik.

Chemistry küszöbérték: azt jelenti, hogy ha egy játékos, aki az általa preferált poszton szerepel, ugyanabban a klubban, országban/régióban vagy ligában játszik, mint egy másik játékos, akkor mindkét játékos chemistry pontszáma eggyel nő. Ha három játékosnál is fennáll ez a helyzet, akkor mindegyiküknél a chemistry három pontra emelkedik. Ehhez hozzátartozik az is, hogy amíg az előnyben részesített posztjukon vannak az ICON-ok és a FUT Heroes kártyák, addig mindig maximális kémiával rendelkeznek. Az ICON-ok két chem ponttal növelik az azonos országgal/régióval rendelkező játékosokat, míg a Heroes lapok az azonos ligában játszó játékosokat két, valamint az ugyanabban az országban/régióban futballozókat pedig egy kémiai ponttal erősítik.

Menedzser bónusz: azt jelenti, hogy azok a játékosok, akik ugyanabban az országban/régióban vagy ligában rúgják a bőrt, mint a csapat edzője, a chemistry pontszámuk eggyel nő, ha még nincs maxon.

Hogyan növeld tehát a kémiát?

Az azonos nemzetű, ligájú és klubú játékosok csoportjainak hozzáadásával a kémia tételesen növekszik. Ezek a tételek pontok és gyémántok formájában jelennek meg a menüképernyőn. Egy pötty egy pontot jelent a gyémánt építéséhez. Ahhoz, hogy növeld a kémiádat, minél több pöttyöt kell szerezned olyan játékosok hozzáadásával, akik ezt növelik. A lenti példán az látszik, hogy zölddel emeli ki a növekedést és pirossal a csökkenést, ahogy Romerót Diego Carlos váltja. Amennyiben van például hét olyan játékosod, amelyiknek a teljes gyémánytsora megvan, lehetőséged marad arra, hogy a kezdőcsapatodban fennmaradó helyekel egy másik bajnokság vagy nemzet kémiáját építsd ki. Lehet, hogy az így berkerülő négy játékos a Barcelonából érkezik, ami erős klubkapcsolatot, ligakapcsolatot és esetleg némi nemzetkapcsolatot (ha ugyanabból az országból származnak) eredményezne. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a csapatok ne legyenek meghatározott ligákhoz kötve, és a meghatározott linkek korlátai nélkül könnyebb egy rugalmas hibridet létrehozni.

Tökéletes kémiai kombinációk

  • Klub: 2 játékos 1-es kémiával, 5 játékos 2-es kémiával, 7 játékosok 3-as kémiával.
  • Nemzet: 2 játékos 1-es kémiával, 5 játékos 2-es kémiával, 8 játékos 3-as kémiával
  • Liga: 3 játékos 1-es kémiával, 5 játékos 2-es kémiával, 8 játékos 3-as kémiával.

Amennyiben nehezen boldogulsz ezekkel a kombinációkkal, vannak más kártyák is, amelyek növelhetik a kémia összértékét. Bár ezek a boostok nem olcsók.

  • ICON: x2 kémia a nemzetük játékosai számára.
  • Hero:x2 kémia a ligájuk játékosainak, x1 a nemzetüknek

Ha lemaradtál eddig a FIFA 23-mal kapcsolatos hírekről, kattints gyűjteményünkre, ahol egy helyen találod meg az összes fontos infót és hírt a játékról. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked tetszenek a változtatások?

  • 0 %
  • 100 %