Elon Musk ismét a Twitterre pályázik, de hisz még neki valaki?

Elon Musk ismét a Twitterre pályázik, de hisz még neki valaki?

Tegye fel a kezét, aki szerint megvalósul az üzlet.

Újabb fordulat állhat be az Elon Musk-Twitter történetben. A világ leggazdagabb embere áprilisban jelentette be, hogy részvényenként 54,20 dollárért megvásárolja a Twittert, amely így összesen nagyjából 44 milliárd dollárba került volna neki. Nem sokkal később azonban megpróbált visszatáncolni, amit a Twitter nem szeretett volna.

Ezért elindult a jogi huzavona a két fél között, Musk lépett volna, a közösségi oldal tartotta vissza. Ez már hónapok óta tart, és úgy tűnik, Musk ismét elhatározta magát az üzlet mellett. Kérdés persze, ezúttal mennyire komolyak a szándékai, mert első ízben fel lehetett fedezni egy kis „miért ne, hiszen ezt is megtehetem" vonalat is a motivációi között. Emiatt indult el az a mémhullám is, hogy mi mindent vásárol még fel a Tesla-tulaj.

Az összeg ezúttal sem változott a hírek szerint maradnának a felek a 54,20 dolláros részvényárnál. A Twitter megerősítette az újraélesztett üzletet, mondván, hogy megkapták az ajánlatot, amelyet továbbítottak az SEC-nek (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet). A bejelentés szerint Musk „a 2022. április 25-i egyesülési megállapodásban foglalt tranzakció lezárását kívánja végrehajtani, az abban foglalt feltételekkel valamint az abban foglalt adósságfinanszírozásból származó bevételek beérkezésétől függően."

Musk kikötötte, hogy abban az esetben hajlandó visszatérni az üzlethez, ha a bíróságok felfüggesztik a köztük zajló pert. Továbbá rögzítették, és leszögezték, hogy az ajánlat „a felelősség elismerése nélkül, valamint a jogaikról való lemondás vagy azok sérelme nélkül" érkezik, ha a Twitterrel folytatott per nem kerül felfüggesztésre, vagy a Twitter bármilyen okból nem hajlandó beleegyezni az üzlet folytatásába. Nem érkeztek arról hírek, hogy mi az oka a pálfordulásnak, de nem kizárható, hogy rosszul állt a perben, így kénytelen lesz befejezni az üzletet, amelybe az év elején belekezdett.

Nem tudjuk mit tartogat a jövő, de csak remélni tudjuk, hogy lassan így vagy úgy lezárul ez a szappanopera. A mostani fejlemények tekintetében azért valószínűsíteni lehet, hogy Musknak végül muszáj lesz megvenni a Twittert, akár szeretné ezt, akár nem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted végül Muské lesz a Twitter?

  • 25 %
  • 75 %
Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.