Karrigan: „Nem érdekel hogyan nyerünk, amíg nyerünk”

Karrigan: „Nem érdekel hogyan nyerünk, amíg nyerünk”

Karrigan szerint minden téren hiányzik 5% a FaZe játékából jelenleg.

A FaZe egyik hosszabbításos meccset játssza a másik után az IEM Road to Rio európai RMR-ján. A GamerLegion ellen Mirage-on 53, a fnatic ellen Nuke-on 36 kör kellett nekik a győzelemhez. A Sprout elleni továbbjutásért zajló Bo3-ban pedig Ancientön és Nuke-on is volt egy-egy OT, hogy végül Mirage-on megtörjék az átkot és sima eredmény szülessen.

Ebből is látszik, mennyire nem a dominanciáról szól a világ legjobb csapatának játéka jelenleg. Ez sokak számára teljesen érthetetlen, egyesek szerint nem is lehet őket a legjobbnak tartani így, míg mások úgy gondolják, ez is egyfajta minőség, hiszen rendre megnyerik a szoros meccseket. Az európai mixcsapat dán irányítója természetesen nem értene egyet az előbbi csoportból érkező szólamokkal, de annak a véleménynek igazat ad, hogy nem ezt a teljesítményt várják tőlük, sőt saját maguktól sem, ezért folyamatosan keresik a problémák okait. Egy, a HLTV-nek adott interjúban azt is részletezte karrigan, milyen nehézségeik és frusztrációik vannak, hogyan látják belülről ezt a helyzetet és a rendkívül szoros meccseket.

A kommunikációról, nehézségekről

„A kommunikáción mindig dolgozni kell, bármilyen csapatban is vagy, évek óta csinálom és ez mindig olyasmi, ami munkát igényel, mindig van hová fejlődni. Úgy gondolom a legnagyobb problémánk ebben a szezonban, az elmúlt másfél hónapban, hogy mindenből 5%-kal többre van szükségünk. Hiányzik 5% a csapatjátékból, 5% az egyéni játékból és abból is, hogyan reagálunk, talán némi önbizalom is.

Megnéztük a GamerLegion elleni meccset [Mirage 28:25, FaZe-győzelem] és nem volt semmilyen nagy megfejtés, hogy mi lehetett a probléma és amikor egy ilyen helyzetben vagy, akkor a megérzéseid alapján kell döntened a körben, ahelyett, hogy túlgondolnád. Így lettünk és ezért vagyunk mi a legjobb csapat, mert ösztönösen játszunk és mozgunk csapatként, megértjük egymást.

Ez az egyik fő problémánk mostanság, hogy nem tudtuk azokat a hiányzó 5%-okat visszaszerezni, de mentálisan 100%-osak vagyunk. Nem számít, mi történik a körben, hogyan néz ki a kör, mindig fel tudunk állni és lenyűgöz, hogy még amikor nem játszottunk annyira jó CS-t és nem is voltunk azon a szinten egyénileg, akkor is meg tudtuk nyerni a meccseket, ez a csapat valódi erejét mutatja.”

A frusztrációkról

„A játékosok frusztráltak lehetnek egy meccs után, szerintem ez oké, meg kell beszélni. Amikor visszanéztük a meccset [a GamerLegion ellen], nem voltunk frusztráltak olyan értelemben, hogy nem tudtuk volna megmondani, melyek voltak a kulcsfontosságú pillanatok, ahol jobban játszhattunk volna. De az elmúlt két hónapban elbukott 3v3-ak száma elképesztő, ha ahhoz hasonlítjuk, hogyan játszunk általában 50/50 köröket, szerintem, ha 50/50 köreid vannak, az esetek 50%-ban megnyered őket, de jelenleg úgy érzem, mintha csak a 20%-ukat hoznánk.

Ezért van talán némi frusztráció, figyelnünk kell erre és csapatként dolgozni rajta, kezelni kell és túllépni a frusztrációkon, mert ez a kulcsa annak, hogy visszatérjünk a legmagasabb szintünkre, hogy megbeszéljük egymással a zavaró tényezőket és a hibákat. Szerintem jó úton vagyunk [...]

Jelenleg a pozitív dolgokba próbálunk kapaszkodni, a mentalitásunkba. Hogy sosem adjuk fel, nem számít hogyan néz ki, nem érdekel hogyan nyerünk, amíg nyerünk, csak ez számít a végén. Jelenleg ezt csináljuk, nem szép és vannak hibák, de egyik sem olyan, hogy megkérdőjelezném amit csinálunk, inkább csak azt mondom, hogy csinálhattuk volna jobban is, de hogy hogyan, azt néha nagyon nehéz megválaszolni.”

Kövessétek élőben, magyar nyelven az IEM Road to Rio európai RMR-jait az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!