Hiába újult meg a PS Plus, a Sony egy csomó előfizetőt bukott

Hiába újult meg a PS Plus, a Sony egy csomó előfizetőt bukott

A cég reméli, hogy a PlayStation 5 bevonása javítani fog a helyzeten.

A Sony nem épp a legjobb időszakát éli, hiszen nem elég, hogy folyamatosan fejtörést okoz neki a Microsoft által bejelentett giga üzlet – folyamatban van az Activision Blizzard felvásárlása –, most még a PlayStation Plus sem úgy pörög, ahogyan azt szeretnék. Jelenleg ugyanis úgy áll a dolog, hogy csaknem 2 millió felhasználóval csökkent az előfizetőik száma, mióta júniusban elindították a megújult előfizetési szolgáltatásukat.

A vállalat legfrissebb pénzügyi jelentése szerint a többszintű PlayStation Plus előfizetői száma a június végi 47,3 millióról 45,4 millióra csökkent az előző három hónap alatt, ami 4%-os visszaesést jelent. Persze azért kiemelték, hogy a szolgáltatásra előfizetett játékosok aránya lényegesen magasabb PS5-ön, mint az előző generációs PS4-en. Éppen ezért a Sony vezetése azt tervezi, hogy felgyorsítja a PS5 konzolok elterjedését, hogy a jövőre nézve helyreállítsák a PlayStation Plus felhasználói bázisukat. Egyébként azt sem árt megemlíteni, hogy a PlayStation Network aktív felhasználóinak száma is egymillióval csökkent az utolsó negyedévben, 103-ról 102 millió főre.

Bár a digitális térben a számaik csökkentek, a Sony továbbra is erősnek mondható a hardverpiacon a PlayStation 5 révén. Elmondásuk szerint mára több, mint 25 millió darabot adtak el belőle, és nagyjából 6,5 millió új PS5-öt sikerült legyártaniuk a szeptember 30-át megelőző három hónapban.

A Sony még márciusban jelentette be a PlayStation Plus megújítását, amely némileg hasonlít a Microsoft Xbox Game Pass rendszerére, de ennek bevezetését csak júniusban fejezték be, ekkor érkezett meg a szolgáltatás három új szintje Európába, Ausztráliába és Új-Zélandra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!