Készül egy új Horizon videójáték, csak más műfajban, mint eddig

Készül egy új Horizon videójáték, csak más műfajban, mint eddig

A Sony állítólag az NCSoft-val együttműködve igyekszik létrehozni egy Horizon MMORPG világot.

Az MTN híroldal szerint a projektért a Lineage és a Guild Wars MMO sorozatok mögött álló dél-koreai cég felel első sorban, és a belsős információk szerint már neki is láttak a fejlesztésnek. A Sony tehát nagyobb teret szeretne nyerni magának a szolgáltatás alapú videójátékok globális piacán.

Az NCSoft jelenleg fejlesztőket toboroz egy olyan címhez, amely állítólag „Project H” néven szerepel az álláshirdetésükben. Ez egyelőre nem sokat mond, viszont a VGC nem is olyan régen felvette a kapcsolatot a Sony-val, érdeklődésük nyomán pedig kiderült, hogy Guerrilla Games – a Sony tulajdonában lévő stúdió, amely a Horizon Zero Dawn és Forbidden West címeket készítette el – is régóta szeretné a Horizon világát multiplayer lehetőséggel bővíteni. Ennek apropóján a korábbi források által megszellőztetett co-op játékmód már az első Horizon játékhoz is tervben volt, de végül elvetették az ötletet. Aztán arról is pletykáltak, hogy a Sony is szívesen látta volna a co-opot a Forbidden Westben, de a Guerrilla Games mégis úgy döntött, hogy jegeli a funkciót egy jövőbeli projekt miatt, amelyről úgy gondolták, hogy vagy egy önálló online spin-off lesz, vagy a Horizon 3. Tavaly ugyebár a Guerrilla Games egy online játékhoz toborzott alkalmazottakat, bár az eddig nem derült ki, hogy a szóban forgó cím egy Horizon játék volt-e.

A stúdió honlapján meghirdetett munkakörök között szerepelt egy rendszertervezői pozíció is, akinek az egyik feladata a játékosok bevonása az interakciókba, kapcsolatok létrehozása, melyek alkalmasak a Guild-szerű csoportok létrehozására, ahol aztán a játékosok együtt fedezhetik fel a világot. Egy másik állás egy vezető videójáték forgatókönyvírónak szól – amely lehet, hogy nem kapcsolódik ugyanahhoz a projekthez –, aki a történetvezetéstől kezdve, a narratívákon át egészen a küldetések megtervezéséig széleskörű ismeretekkel rendelkezik a nyílt világú RPG, online játékokban és MMORPG-kben egyaránkt.

A másik, ami miatt várható még a Horizon széria stílusbeli bővülése az a Call of the Mountain megjelenése PlayStation VR2-re. A 2023 februárjában érkező játék mellett a hírek szerint a Horizon Zero Dawn PS5-ös remaster változata is fejlesztés alatt áll.

Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a Sony a Netflix-szel együtt a Horizon tévéadaptációján is gőzerővel dolgozik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!