Négy új

Négy új "játékkal" készül a FIFA, ráadásul még idén őszre!

Kripto és NFT, NFT és kripto. Ez lenne a FIFA-jövője?

Miközben még maga a FIFA 23 is friss és sokan még csak próbálgatják az újdonságokat, mások már a hamarosan érkező World Cup módért izgulnak. Sőt, a taktikusabb játékosok, már a Football Managerbe 2023-ba is bele vethetik magukat. Utóbbi egészen friss megjelenés, tesztünket itt olvashatjátok.

Jövőre pedig minden megváltozik majd! Az EA és a FIFA szakítottak, előbbi fél EA Sports FC néven készül majd focis játékot a piacra dobni, utóbbi pedig egyelőre csak ígéretekkel szolgált. Gianni Infantino, Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke korábban így nyilatkozott a FIFA-széria jövőjéről.

„Mindenkit biztosíthatok, hogy az igazi és egyetlen játék, ami megkapja majd a FIFA-nevet, a lehető legjobb lesz mindközül. A FIFA mint cím egy olyan eredeti és legendás fogalom, ami mindörökre velünk marad majd és a legjobb lesz. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 és így tovább."

Azt egyelőre nem tudni, hogy a FIFA miként, milyen fejlesztőkkel folytatja majd pályafutását, azt viszont már bejelentették, hogy 4 új "játékot" dobnak ki, ráadásul még idén ősszel, a világbajnokságra időzítve. Igen, derült égből villámcsapásként érkezett a hír, de ne legyünk hamariak, hiába örülünk, nem olyan játékokról van szó, mint amilyenekre elsőként gondolnánk.

AI League: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition

Mind közül talán ez a leginkább játéknak mondható program. Az Altered State Machine felel a projektért, a játék pedig olyan focis program lesz, amiben 4 AI irányította karakter játszik másik 4 ellen. Mi a taktikai döntésekbe nyúlhatunk majd bele és igen, kitaláltátok, Web 3.0 és blockchain alapokon nyugvó jutalmakat szerezhetünk majd, melyeket a beépített tippelős játékban szerezhetünk meg.

FIFA World Cup Qatar 2022 in the Upland Metaverse

Hogy, hogy nem a következő játék is a Web3.0-ra és a blokklánc rendszerekre épít. A FIFA az Upland metaverzumával együttműködve dob majd piacra saját digitális gyűjthető javakat, legyenek azok akár legendás highlights videók, melyeket természetesen az Upland virtuális világában érünk majd el. Ennek a "játéknak" a leírásában már feltűnt az is, hogy a metaverzumon belüli boltokban is vásárolhatnak majd különböző egyedi javakat a fociőrültek.

FIFA World Cup Qatar 2022 on Phygtl

Ez sem igazi játék. A népszerű Phygtllel együttműködve tulajdonképpen itt is kriptovalutákról és NFT-ről van szó. A mobilos appal különféle értékes digitális javakat gyűjthetnek majd a rajongók, exkluzív képeket és videókat a közelgő labdarúgó-világbajnokságról.

Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition

Végül, de nem utolsó sorban, a Matchday ami egy kártyalapokon nyugvó digitális tippelős játéknak készül, az igazai rajongók elhivatottságának tökéletes digitális leképződéseként. Legalábbis a FIFA így hivatkozik erre.

A kulcsszavak tehát: Web3.0, blockchain, NFT, kriptovaluta és persze pénz. Négy már-már kizsákmányoló projektről rántották most le a leplet, melyek után csak remélni tudjuk, hogy a FIFA-széria valódi folytatása teljesen más mederben folyik majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!