CS:GO Major: Kell az aréna vagy jobb a szabadtéri fesztivál?

CS:GO Major: Kell az aréna vagy jobb a szabadtéri fesztivál?

Eljött az idő, hogy a Valve végre megreformálja a Majorök rendszerét?

Meghatódva és büszkén követtük figyelemmel a tegnapi MOUZ vs Cloud9 meccset, ahol szinte minden a C9 mellett szólt, torzsiék mégis meg tudták nyerni a mérkőzést, győzelmükkel történelmet írtak. A MOUZ már a holnapi elődöntőkre készülhet, amit az Outsiders ellen játszanak majd, míg a másik elődöntőre még ma juthatnak be a csapatok.

A két továbbjutást érő helyért a Spirit, a Heroic, a NaVi és a Furia van még játékban, utóbbi két csapat mérkőzésen pedig minden bizonnyal felrobban majd az aréna. Az az aréna, ami tegnap meglepően foghíjas volt, a MOUZ-meccs közepén érkeztek meg a szurkolók. Nem arról van szó, hogy senkit nem érdekeltek a mérkőzések. Az őrjöngő brazil tömeg a helyszínen volt, csak épp nem a Jeunesse arénában. Hogy lehet ez?

Az IEM Rio Major egyik nagy újdonsága a Fan Fest. Minden jegyet percek leforgása alatt eladtak, ezért létrehoztak a stadion mellett egy mini fesztivált, szabadtéren, ahol óriási képernyőn, a színpadról kommentáló Gaulessel, vendégekkel, karnyújtásnyira lévő ételek és italok társaságában követheted a meccseket.

a Fan Fest hangulatáért kattints a képre

Kiváló ötlet, amit talán minden Majornek érdemes lehet átvenni, persze nem úgy, ahogy most van. Az egész Fan Fest ugyanis azt eredményezte, hogy a szurkolók inkább kint élik át a fesztiválhangulatot, Gaules társaságában és persze az MiBR, az Imperial, a 00Nation játékosainak társaságában, hiszen egész nap dedikált FalleN, de TACO és fer is ott voltak a rajongókkal. Picit olyan ez, mintha Ronaldo felbukkanna egy portugál focimeccsen, de csak kint a stadion mellett, együtt szurkolva a rajongókkal, akik ezesetben is biztos, hogy Ronaldót és a kivetítőt választanák, mintsem azt, hogy élőben lássák a meccset és a játékosokat.

Nekem személy megfordult a fejemben a gondolat, mi lenne ha a jövőben ebbe az irányba vinnék el a Major-tornákat? Mi lenne, ha a játékosok egy kisebb közönség által telített stúdiós környezetben kapnának helyet, ahogy azt láttuk most például a Challengers és Legends Stage esetében, de a fő attrakció mégis a különböző programokkal, eseményekkel és vendégekkel teletűzdelt Fan Fest lenne?

Persze Gaules és a brazil közönség kirívó példa, hiszen olyan odaadással és olyan boldogsággal szurkolnak, amilyet rég láttunk már, de talán az európai közönség is meghálálna egy remek Fan Festet a következő Majorön, Párizsban. Egy próbát mindenképpen megérne a Valve részéről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!