JAME, a Major MVP-je: Nem gondoltam a pénzre, matricákra, semmire

JAME, a Major MVP-je: Nem gondoltam a pénzre, matricákra, semmire

Exkluzív klubhoz csatlakozott JAME, miután elképesztő egyéni játékával és irányítói képességével felvértezve Major bajnoki címet és MVP-díjat szerzett Rióban.

A CS:GO történetének 18. Majorét JAME és az Outsiders csapata nyerte meg, miután fölényes győzelmet arattak a Heroic elleni fináléban vasárnap este. A szép teljesítményekben fontos szerepe volt a csapat irányítójának, aki fegyverek mentegetésén túl nem egyszer képes volt egymaga megállítani teljes T-oldalakat. Tette mindezt az eszével és a halálos AWP-jével egyaránt, így megérdemelten lett ő az IEM Rio Major legértékesebb játékosa. A HLTV az MVP-díj átadása után készített interjút az orosz irányítóval – ennek legérdekesebb részleteit alább olvashatjátok.

Milyen érzés megnyerni a Majort?

„Nagyon hosszú verseny volt, nehéz volt ennyi ideig elnyomni az érzéseket, főleg az utolsó napokban. De most pihenhetünk, elárasztanak az érzelmek.”

Segített a berlini döntős tapasztalat?

„Persze, minden verseny segített találni valamit ehhez a Majorhöz, végre rájöttem, hogy nem vagyok egy kudarc [mondja kuncogva] és képes vagyok valamire az életben.”

Az MVP-díjról

„Nem gondoltam rá. Nem gondoltam a pénznyereményre, matricákra, semmire – mindent beárnyékolt, amit a Major győzelembe fektettünk. A többi kevésbé volt fontos. Most még hátra van, hogy feldolgozzam mindezt. Túl sok dolog történik és nem tudok koncentrálni. Le kell nyugodnom, hogy tisztán lássam a dolgokat.”

Számított-e arra, hogy ilyen hamar nyernek nagy tornát?

„Nem számítottam hasonlóra. Nem tudom, túl sok minden jár a fejedben, főleg egy verseny végefelé. A mindennapi életedben nem gondolsz arra, hogy nyersz egy Majort, aztán egyre közelebb és közelebb kerülsz hozzá, kezd megérni és meggondolod magad. De összeségében mind megértettük a fejünkben, hogy képesek vagyunk rá, de a szívünkben nem. Nem tudtuk milyen érzés nagy bajnokságokat nyerni. Nem volt egy tapasztalt személy a csapatban, aki azt mondta volna, meg tudjátok csinálni. A szívünkben nem, de a fejünkben tudtuk, hogy nem vagyunk rosszabbak a többieknél.”

A csapattársaknak adott tanácsok

„Ez nem a Majorről szól, hanem az érettségről. Azt mondod a fiataloknak, hogy a dolgok könnyebbek, mint aminek tűnnek, senkit sem érdekelnek a videójátékok és ez csak egy játék, el fogod felejteni, lesznek gyerekeid majd és nem fog érdekelni, valamint a karriered véget ér öt év múlva. Azért mondod ezeket magadnak is, hogy tompítsd az egész értelmét; az emberek és a pénz ad értelmet ennek. Emberek és pénz. De ha nem foglalkozol ezekkel, akkor nyomás nélkül tudsz a CS-vel játszani. Akkor ez csak egy játék.”

A Majorről és a favoritok kieséséről

„Nem gondolom, hogy bárki is számított volna ezekre az elődöntős párosításokra. Ez egy Major végső soron. Ez arról árulkodik, hogy a Majorök belépési küszöbe megnőtt, szóval a top csapatok sem tudják már jól kezelni ezt és veszíteni kezdenek. Ez nem csak egy favoritról szól, mindegyik kiesett – eszerint a Major az egyetlen verseny, ahol valódi nyomással kell szembenézned, mert nem kapsz meghívást erre az eseményre. Érzik, hogy itt a legnagyobb a nyomás és rosszabbul játszanak. [Más versenykörökben] tudják, hogy lesz még másik torna, könnyebb feldolgozni. De a Major varázslatos, mert az embereknek sokkal nehezebb a nyomással megbírkóznia.”

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!