Lehet, hogy beépített PlayStationökkel jönnek majd az új Hondák?

Lehet, hogy beépített PlayStationökkel jönnek majd az új Hondák?

Honda, amiben akár PS5-ön játszhatunk!

Elon Musknak nincs elég baja mostanság, hiába köti le a figyelme nagy részét a Twitter, másik cégére, a Teslára is kellene vetnie egy pillantást, ugyanis újabb rivális tűnt fel a távoli horizonton. Két japán óriás, a Sony és a Honda fogott össze, hogy közösen meghódítsák az autópiacot. Terveik szerint új közös vállalkozásuk révén olyan elektromos autókat dobhatnak piacra, amelyekbe PS5 hardvert építenek be. A szeptemberben alapított Sony Honda Mobility vezetői a Financial Timesnak elmondták, hogy a zene, a filmek és a játékok felhasználásával olyan elektromos autókat terveznek építeni, amelyek a prémium szórakoztató élmény köré épülnek. Folytatódik tehát az a tendencia, hogy ma már az utazás nem arról szól, hogy eljussunk A pontból B pontba, hanem egy szórakoztató élménynek kell lennie. A rengeteg kényelmi funkció már jó ideje velünk van, de az már egy újabb szint, hogy játszani tudunk újgenerációs konzolon az autókban. Ebbe kezdett bele a Tesla, ezt folytatja a Honda és a Sony.

„A Sony olyan tartalmakkal, szolgáltatásokkal és szórakoztató technológiákkal rendelkezik, amelyek megmozgatják az embereket. Ezeket az eszközöket a mobilitáshoz igazítjuk, és ez az erősségünk a Teslával szemben" – mondta Izumi Kawanishi elnök. „A Tesla nem nyújt semmilyen tartalomszolgáltatást" – magyarázta, hozzátéve, hogy „technológiailag lehetséges" a PS5 platform beépítése az autóikba.

A Sony Honda Mobility 2025-re kívánja piacra dobni első elektromos modelljét Észak-Amerikában. Végső soron a kooperációs vállalat teljesen önvezető járműveket is szeretne piacra dobni. „Ahhoz, hogy élvezhessük az autónkban az időtöltést, az utazást, olyan környezetet kell kialakítanunk, ahol nem kell vezetnünk" – fogalmazott Kawanishi. „A megoldás erre az önvezetés". Azonban ez még nem a holnap lehetősége: „Az autonóm vezetésnek a jelenlegi szinthez képest jelentősen tovább kell fejlődnie, és ehhez időre van szükség." Persze a biztonság az első. Még ha képesek is leszünk kedvenc videojátékainkat játszani, menet közben csak az utasok számára lesz működőképes, a sofőrnek muszáj lesz leparkolnia, ha gamelni szeretne.

Az alábbi képen a Sony Vision S koncepcióautó látható.

Bár a Honda viszonylag későn lépett be a gyorsan bővülő EV-piacra, az autógyártó az utóbbi időben fokozta erőfeszítéseit. Októberben a Honda bemutatta első sorozatgyártott EV SUV-ját, a Prologue-ot, amely 2024-ben debütál az Egyesült Államokban a GM Ultium platformjának felhasználásával.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik konzolon játszol?