A Disney meg akar válni a Star Wars filmekért is felelős vezetőtől

A Disney meg akar válni a Star Wars filmekért is felelős vezetőtől

Tíz esztendőt követően érhet véget Kathleen Kennedy regnálása a Lucasfilmnél.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Disney nem igazán elégedett Kathleen Kennedy munkásságával. Bennfentes információk szerint a gigacég elérkezettnek látja az időt, hogy megváljon a Lucasfilm elnökétől, aki egyben az amerikai filmipar egyik neves producere is. 2012 óta látja el a tisztségét, miután George Lucas 4,05 milliárd dollárért eladta cégét a Disney-nek. Kathleen elnöksége alatt a televíziós produkciós vállalat öt élőszereplős Star Wars mozit készített, emellett a Disney+ elindulásával egy új korszak kezdődött a sorozatgyártás terén is.

Az elmúlt egy évtized azonban elég vegyesre sikeredett, a rajongók egy része ugyanis nem volt maradéktalanul elégedett a legutóbbi alkotásokkal, és akkor még lehet, hogy finoman fogalmaztunk. A 2019-es The Rise of Skywalker például pocsék fogadtatásban részesült mind a kritikusok, mind a nézők szemszögéből.

Sorozatok terén viszont erősebbé vált a franchise, hiszen a The Mandalorian vagy az Andor tényleg remekül sikerült. Mindenesetre úgy tűnik ez sem menti meg Kathleent, hogy kitegyék a cégtől, és ez alapvetően nem új keletű pletyka, hiszen már évek óta azt rebesgetik, hogy ideje lenne már megválni tőle.

Most egy Youtuber, John Campea az élő műsorában arról számolt be, hogy forrásai szerint Kathleen Kennedyt az Indiana Jones 5 – 2023. június 30. – bemutatása előtt vagy röviddel azután távolítják el a Lucasfilm elnöki posztjáról.

„Azt hallottam, hogy már megszületett a döntés Kathy Kennedy eltávolításáról és, hogy valamikor az Indiana Jones 5 megjelenése előtt vagy nagyon-nagyon-nagyon röviddel azután távozik… csak hogy világos legyen: nem tudom megerősíteni ennek a tényét. Annyit tudok elmondani, hogy a két ember közül, akik kapcsolatba léptek velem ebben az ügyben, az egyikük 1000%-os biztossággal állította ezt.”

Ha ez tényleg megtörténik, akkor ez azt jelentené, hogy a Lucasfilm újonnan megválasztott elnöke felügyel majd minden jövőbeli Star Wars projektet, beleértve a következő filmet is, amelyet 2025 decemberében szeretnének bemutatni az előzetes tervek alapján. Egyelőre tehát nagy az esély rá, hogy 2023-ban nagy változások következhetnek be a stúdiónál.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!