Eddigi legnagyobb perére számíthat a Microsoft az Activision-Blizzard felvásárlása kapcsán

Eddigi legnagyobb perére számíthat a Microsoft az Activision-Blizzard felvásárlása kapcsán

Nem akarják hagyni, hogy a Microsoft szert tegyen a Call of Duty franchise kizárólagosságára.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság nagy valószínűséggel trösztellenes pert indít, hogy megakadályozza a Microsoft 69 millió dolláros üzletét. A tech-óriás 2022 év elején jelentette be, hogy felvásárolja az Activision-Blizzardot, ami akkor megdöbbentette a videójátékos világot, hiszen olyan siker címek kerülnének hozzájuk, mint a Call of Duty vagy a Candy Crush. Nem ez az első ilyen eset, hogy nem nézik jó szemmel az üzletet, hiszen a Sony sem szeretné, ha a CoD például Xbox exkluzív játékká válna, de az egy Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága is erőteljesen vizsgálódik az ügyben.

Ez a per lenne az eddigi legnagyobb lépés, hogy megfékezzék a világ egyik legnagyobb vállalatának üzleti manőverét. Egyelőre azonban ezt nem szabad tényként kezelni, hiszen az ügylet megtámadására irányuló per még nem garantált, ugyanis az FTC négy biztosa még nem szavazta meg, illetve nem találkozott a cégek ügyvédeivel. Mindenesetre a nyomozás és a felülvizsgálat továbbra is folyamatban van a Microsofttal szemben. Viszont a nagy része ennek már lezárult, így ha felgyorsulnak a folyamatok és rábólintanak a fejesek, akkor erre a tárgyalásra már a jövő hónapban sor kerülhet.

Az FTC leginkább amiatt aggódik, hogy az Activision felvásárlása tisztességtelen előnyt adna a Microsoftnak a videojáték-piacon. Az Xbox egyébként is a harmadik helyen áll az iparágvezető Sony-féle PlayStation és a Nintendo konzoljai mögött a piaci versenyben. Nem véletlen tehát, hogy a Sony az ügylet elsődleges ellenfele lett, és azt mondta az FTC-nek, valamint más országok kereskedelmi szabályozásért felelős szerveinek, hogy jelentős hátrány érné őket és a piacot, ha a Microsoft kizárólagosítaná platformjaira az olyan sikerjátékokat, mint a Call of Duty. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

A Microsoft viszont többször is megígérte, hogy a Call of Duty elérhető maradna a felvásárlást követően is a PlayStation konzolon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!