Két körre voltak a kieséstől, mégis döntős a FaZe Koppenhágában

6 dán játékossal érkezik a BLAST Premier őszi döntőjének fináléja ma este. De vajon ki lesz a bajnok?

Utolsó napjához ért a BLAST Premier őszi döntője, ahol szerdán még nyolc csapat vágott bele a küzdelmekbe, ám mostanra csak ketten maradtak talpon. A Heroic a Liquidet, a FaZe a NIP-et tette tegnap félre az útból ahhoz, hogy a fináléban a dán közönség előtt bizonyíthassanak. Karrigan és cadiaN sem nyert még Koppenhágában nagy versenyt, ezért mindenképp különleges lesz a mai nap a csapatoknak. De vajon a FaZe formájának visszatérését vagy a Heroic felemelkedését ünnepelhetjük a finálé végén?

A Heroic meggyőző csapatjátékkal emelkedett fel a csúcsát már az EPL-en elérő Liquiden. A dánok remekül ellensúlyozták a tényt, hogy cadiaN messze nem a legjobb AWP-s az irányítói feladatai és a mechanikai képességei miatt. Ráadásul a csapatnak nincs igazi sztárja sem: hacsak stavn nem lépne időről időre jelentősen előre egyénileg, amivel gyorsabban zárhatnak le pályákat, akkor alig lennének különbségek a fragelésben, mert annyira jól működik a rendszerük. Ráadásul mostanra higgadtabbnak is tűnnek mint egy évvel ezelőtt, amiben bizonyára nagy szerepe van az egyszámjegyű pulzusáról híres Xiztnek.

Ezzel szemben a Liquid mostani felállása a YEKINDAR-show, ami néha jót tesz EliGe játékának, néha nem. A tegnapi elődöntő utóbbi kategóriába esett, így a hosszabbításban ellopott Infernót (19:17) leszámítva nem sokat tettek hozzá az amerikaiak a meccshez (Overpass 10:16, Vertigo 9:16). De nitr0 és oSee játéka is nagyon messze volt a bíztatótól idén.

A FaZe–NIP-találkozó pár fokkal izgalmasabbra sikerült, ugyanis a Rio Majorön hatalmasat bukó, 0-3-mal kieső csapatok közül Aleksib gárdája kezdett be erősebben. Overpasson egy meggyőző T-oldal (7:8) után sima győzelmet arattak védőként, amivel kicsit rá is ijesztettek a FaZe-re. Karriganék legjobb pályáján, Nuke-on folytatódott a meccs. 2022 legjobb csapatának támadásai határozták meg az első félidő elejét, ám az 1:6-os hátrányból 9:6-ra fordított a NIP! A svédek pisztolykörös győzelmét követő gazdaság miatt 7:14-ről kellett visszajönnie a FaZe-nek a meccsbe, ha nem akartak kiesni.

Karriganék felidézték a tavaszi formájukat a szorult helyzetet látva és egyik lehetetlennek tűnő helyzetet fordították körgyőzelemre a másik után. Ezek közül is kiemelendő ropz játéka, aki 15:14-nél egy fontos B-holddal tartotta életben a védekező csapatát. A hosszabbításban folytatódott az adok-kapok, ám a FaZe 19:17-nél Mirage-ra küldte a meccset. Ezen a pályán pedig nem volt ellenfelük a NIP: hampus és REZ gyakorlatilag eltűntek a számukra 8:16-tal végződő pályán.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier őszi döntőjét magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 27. - vasárnap
16:00 - Showmatch
17:30 - Döntő

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A BLAST PREMIER DÖNTŐJÉT?

  • 50 %
  • 50 %