Bárki behúzhatja a BLAST Premier szerdán induló őszi döntőjét

Bárki behúzhatja a BLAST Premier szerdán induló őszi döntőjét

Szerinted ki nyeri meg a koppenhágai tornát?

Szerdán indul a BLAST Premier őszi döntője a koppenhágai Royal Arénában. Az IEM Rio Majort követő első nagy LAN-on nyolc csapat csaphat össze november 23-27. között a dán a közönség előtt, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb. Ez már csak azért is fontos lesz az év végéhez érve, mert a riói rájátszásból egyedül a NAVI és a Heroic szerepel itt is, így jó esélyt kapnak a többiek arra, hogy megmutassák erejüket velük szemben. Valamint elbúcsúztassák Dust2-t a map poolból. A győztes pedig nem csak pénzt és dicsőséget, de egy Abu Dzabiba szóló repjegyet is megvált.

A formátum szerint a csapatokat két négyfős csoportra osztják. A nyitómeccsek győztesei a második játéknapon találkoznak, hogy eldöntsék, melyikük ugorhat rögtön az elődöntőbe. A vesztesek pedig a kiesés elkerülése ellen játszanak: aki az alsóágon is veszít, hazamegy, aki nyer, az a negyeddöntőbe jut. A csoportok végeztével két negyeddöntő, majd ugyanennyi elődöntő következik. A vasárnapi finálé előtt pedig egy showmatchre is számítani kell, amelynek részletei a hét folyamán derülnek ki. Vélhetően korábban kieső csapatok játékosait láthatjuk majd például Anubison lövöldözni egy órán át.

A-csoport

FaZe
Heroic
NIP
OG

B-csoport

NAVI
Liquid
G2
Fluxo

Ha a ranglista alapján közelítjük meg a mezőnyt, akkor a Heroic lenne a favorit hazai pályán. Azonban ennél jóval összetettebb ez a történet. CadiaNéket jó ideje nem láthattuk a fenti csapatok ellen játszani, így nehéz az esélyeikről beszélgetni. A FaZe, a NIP, az OG és a Liquid nem nézett ki valami jól Rióban – tuti éheznek a sikerre. A NAVI kapcsán már azt rebesgetik, hogy sdy-t menesztik, ami rányomhatja a bélyeget a mostani szereplésre. A G2 két hónapja nem játszott hivatalos meccset, mert lemaradtak a Majorről. A Fluxo pedig az észak-amerikai Showdown győzteseként nem a legjobb ajánlólevéllel érkezik Koppenhágába.

Mindebből következik, hogy a BLAST Premier őszi döntője annyira nyílt, amennyire csak lehet. Igaz, nem a csapatok elképesztő minősége miatt, sokkal inkább a problémáikból adódóan. Gyakorlatilag bárki odaérhet a vasárnapi fináléba, ami egyes felállások jövőjéről dönthet. Ráadásul most még azzal sem kell számolni, hogy a dán közönség az Astralist az elődöntőkig segíti, mert ők már a Showdownon elhullottak a Heroic ellen.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier őszi döntőjét magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén az alábbi menetrend szerint:

November 23. – szerda
10:00 - FaZe vs OG
13:00 - Heroic vs NIP
16:00 - NAVI vs Fluxo
19:00 - Liquid vs G2

November 24. - csütörtök
10:00 - OG vs NIP
13:00 - FaZe vs Heroic
16:00 - Fluxo vs G2
19:00 - NAVI vs Liquid

November 25. - péntek
14:30 - Negyeddöntő #1
19:30 - Negyeddöntő #2

November 26. - szombat
14:30 - Elődöntő #1
19:30 - Elődöntő #2

November 27. - vasárnap
16:00 - Showmatch
17:30 - Döntő

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A BLAST PREMIER DÖNTŐJÉT?

  • 14 %
  • 29 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 14 %
  • 0 %
  • 43 %
  • 0 %