Nagyot lépett előre a MOUZ a világranglistán

Nagyot lépett előre a MOUZ a világranglistán

A korábbi éllovasok korai kihullása a Majorről azt jelentette, hogy új urai lettek a Counter-Strike világának.

Az IEM Rio Major után a frissen bajnokká avatott Outsiders lett a világ legjobb csapata a HLTV rangsorában, míg az általuk a fináléban megvert Heroic a második. A verseny váratlan eredményei alaposan felkavarták a legjobb 30 csapat helyzetét, miután a rájátszásbeli csapatok megelőzték a korábbi top hármat.

A riói döntősöket követő Cloud9, NAVI és FURIA között alig van különbség a ranglista szerint. A top ötön kívül az első csapat a MOUZ. Torzsiék előnye nem nagy a Vitalityvel, a FaZe-zel és a Liquiddel szemben. De ha két héttel ezelőtt valaki azt mondja, hogy a MOUZ előttük végez a versenyen és a rangsorban is, azt valószínűleg kinevetik.

A sorrenddel persze lehetne vitatkozni. Például a FURIA előnye a MOUZzal szemben vitatható. Mert a brazilok a NAVI-n kívül nem játszottak korábbi top tizes csapat ellen sem Rióban, sem az RMR-on, míg torzsiék több papíron erős csapatot is legyőztek az elődöntőig vezető úton és csak a későbbi bajnok jelentett nekik valódi akadályt. A már említett nagy nevek, azaz a Vitality, a FaZe és a Liquid után a top tíz végén a negyeddöntőben kieső Spirit van – chopperék az IEM Köln óta nem szerepeltek ennyire előkelő helyen.

A top tíz csapaton túl a fnatic, a BNE és a Sprout lépett előre jelentősen a Major miatt. Meziiék a negyeddöntős szereplésnek, a BNE a FaZe elleni győzelemnek, a Sprout pedig a Legends Stage-es kezdésnek és a NIP kiejtésének köszönhetően kapott rengeteg értékes pontot. Ezzel szemben a NIP, az OG és az Imperial is hátrébb csúszott. Valamint a G2, az Astralis és a Complexity is a top tizen kívül van már, miután lemaradtak a tornáról az RMR-os szereplésük miatt. A tizenkettedik helyet birtokló G2 esetében érdekes részlet, hogy a nyári cserék miatti átmeneti-technikai esetet (a cserék után 40%-os pontlevonás járt) leszámítva NiKo és huNter- nem szerepeltek ennyire alacsonyan tavaly március-április, azaz az online éra óta!

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!