Jogosan háborognak a Warzone 2 játékosok, nagy a gond a játékkal

Jogosan háborognak a Warzone 2 játékosok, nagy a gond a játékkal

Szép és jó a Warzone 2, de azért vannak még bajok, nem is kicsik!

Ha ősz, akkor egyértelmű, hogy frissen jelent meg a legújabb Call of Duty. A Modern Warfare 2 nagyon úgy tűnik, hogy meg tudja ismételni a 2019-es MW-sikereit, ahogy a Warzone 2.0 is túlszárnyalhatja majd elődjét. Sokak szerint a kategória királya az új Warzone, ingyenes, izgalmas, pörgős, kellően telepakolt tartalommal és elég alacsony a gépigénye ahhoz, hogy óriási tömegek érjék el. Akad azonban egy nem is kicsi gond, ami miatt jogosan lehetnek zabosak a Warzone 2.0 játékosai.

Egy online FPS-játékban, főleg aminek jó eséllyel van/lesz kompetitív része is, alapvető elvárás, hogy nehéz, de fix és tanulható spray patternekkel rendelkezzenek a fegyverek. Alapvető elvárás, hogy a játékosoknak meg kelljen tanulniuk kezelni a fegyverek szórását, ami mindegy egyes darabnál más és más. Így van ez CS:GO-ban, így van ez VALORANTban és így kellene lennie a Warzone 2-ben is. Sajnos mégsem ez a helyzet.

A Warzone_Loadout nevű Twitter-profil készített egy egyszerű ám szemléletes vizsgálatot, ugyanazzal a fegyverrel, négy teljes tárat lőtt ki a játékban és sajnos négy teljesen különböző spray patternt kapott. Magyarán, hiába ugyanaz a fegyver, hiába ugyanazok a kiegészítők és hiába ugyanazok a kiegészítő-tuningok, a Warzone 2 esetében nincs fix pattern, nincs egy olyan minta, amit be kell tanulnia a játékosnak, teljesen random szórásokat produkálnak a fegyverek.

Ennek így mi értelme van? A játék nem teszi lehetővé, hogy tökéletesen megtanulj egy adott fegyverrel játszani, hiszen a spray pattern minden esetben más. Gyakorlatilag véletlenül dönti el a játék, hogy ha rálövünk egy ellenséges játékosra, akkor éppen hogyan viselkedik a fegyver. Ezt nagyon hamar illeni javítania a fejlesztőknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!