Hirdetés

A Sony szerint a Battlefield egyszerűen nem tud lépést tartani a CoD-dal

Ha a rajongók között nem dúlna éppen elég nagy vita a CoD és a Battlefield körül, akkor most a Sony is ráerősít picit.

Esport1 Podcast

Londontól a Skorpióig, főszerepben Paplovag

Közel egy évtizede szórakoztatja már a nézőket Paplovag, aki beszélt a múltról, jelenről és jövőről.

Hirdetés

A Call of Duty franchise ismét a csúcson van, hiszen a Modern Warfare 2 sorban dönti meg az elődjei rekordját, és megérkezett a Warzone 2.0 is, amit a játékosok imádnak. Közben már lassan egy éve zajlik az Activision Blizzard felvásárlása, amit a Microsoft gigászi összegért 68,7 milliárd dollárért – tesz meg.

A Sony nem nézi jó szemmel ezt a folyamatot, és ahol lehet keresztbe tesz a versenytársának. Fő problémájuk az, hogy szerintük ha a Call of Duty a Microsoft kezébe kerül, az igazságtalan helyzetet eredményez.

A Sony jogi csapata most ennek kapcsán a Battlefieldet vette célkeresztbe, a két játéksorozatot egymásmellé állítva próbálta felvázolni a helyzet komolyságát.

„Más kiadók nem rendelkeznek a CoD sikerének megfelelő erőforrásokkal vagy szakértelemmel. Azz Electronic Arts sok éven át próbált versenytársat produkálni a Call of Duty számára Battlefield sorozatával, de a hasonlóságok ellenére, és annak ellenére, hogy az EA más sikeres AAA-franchise-ok (például FIFA, Mass Effect, Need for Speed és Star Wars: Battlefront) fejlesztésében szerzett eredményeket, a Battlefield franchise képtelen tartani a lépést. 2021 augusztusáig több mint 400 millió Call of Duty játék kelt el, míg a Battlefield mindössze 88,7 millió példányban kelt el." – állította a Sony jogi csapata.

Ahhoz kétség sem fér, hogy egyik FPS lövölde sem képes megközelíteni a CoD sikereit, de ha a Battlefieldnél maradunk azt is érdemes figyelembe venni, hogy itt nem évenkénti játékmegjelenésről van szó, aminek a fényében máris máshogy fest az a 88,7 millió. A Sony láthatóan mindent megtesz, hogy megakadályozza az üzletet  – de legalább húzza az időt –, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a következő lépés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés

Szerinted igaza van a Sony-nak?

 • 33 %
 • 50 %
 • 17 %
Hirdetés
2 db hozzászólás
 • centre_syrup 2 hónapja
  GG
  0 0 Válasz
 • Detrix 2 hónapja
  Az hogy a battlefield nem egy jó játék az, hogy jön a felvásárláshoz, mármint a Demon souls egy nagyon jó játék lett és nem láttam, hogy a bárki is beperelte volna a SONYt amiatt, hogy PS exkluzív.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
3

Kedves látogató!

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz, kérjük kapcsold ki, hogy problémamentesen böngészhesd a legújabb gaming és e-sport híreket!
Köszönjük!