Különleges csomagot kapott egy felhasználó a Steam Deck mellé

Különleges csomagot kapott egy felhasználó a Steam Deck mellé

Elég nagy meglepetés érte a Steam Deck-tulajdonost.

A logisztika nem egy egyszerű dolog, főként a csomagszállításoknál bizony sokszor előfordulnak anomáliák. A kívánt termék nem úgy néz ki a valóságban, esetleg elkeveredik a csomag, vagy épp teljesen mást kapunk, mint amit rendeltünk. Nem túl meglepő módon pont az a legritkább, hogy maga a termék az rendben van, ám kapunk mellé egy ajándékot is. Pedig egy Steam Deck-felhasználóval pont ez történt.

Ugyan ő nem rendelte, csupán javításra küldte el a Valve-nak a kézikonzolt, de amikor ismét kézhez kapta egy meglepetés várta: egy pulykasütőt is kapott mellé. Tekintve, hogy a Valve nem épp a konyhai eszközökről ismert, igen meglepő a fejlemény.

Persze a felhasználó felvette a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, azonban némi huzavona után sem tisztázott, hogy a vállalatnak pontosan hogyan sikerült elküldenie a sütőt, és az sem, hogy kihez tartozik valójában. Reméljük, nem az egyik ott dolgozóé volt, és csak véletlenül keveredett az ügyfelek termékei közelébe. Végsősoron az sem kizárt, hogy valaki így próbálta meg kitrükközni a rendszert és egy Steam Deckhez jutni. Az ügyfélszolgálat képviselője szerint a Valve javítóközpontja a Steam Deckkel együtt megkapta a pulykasütőt, és egyszerűen csak megpróbálták visszaszolgáltatni annak, aki szerintük a jogos tulajdonos. „Úgy tűnik, egy pulykasütőt is kaptunk tőled a Steam Deck mellé. Visszaküldjük a sütőt neked." – írták. Miután kiderült számukra is, hogy itt valami probléma van, elismerték, hogy ez az ő hibájuk volt, és azt mondták, hogy megadnak egy címet, ahova a vétlen ügyfél visszaküldheti az eszközt. A bonyodalmak ellenére az ügyfél valószínűleg örül, hogy a probléma megoldódott, a működő Steam Deck újra a kezében van, a pulykasütő pedig már csak egy vicces emlék.

Az év eleji lassú kezdés után, amelyet a korlátozott kínálat okozott, és amelyet a készüléket övező pozitív felhajtás is súlyosbított, a Valve kézikonzolja végül nyáron már kevesebb problémával szembesült, már ami a megrendelések teljesítését jelenti. Júniusban a Valve közölte a vásárlókkal, hogy a Steam Deck gyártása felgyorsult, és sok, hónapok óta várakozó előrendelő hamarosan kézbe veheti az eszközt. Októberre a Valve az összes előjegyzést teljesíteni tudta, és mostanra már több mint egymillió darabot adtak el belőle. Bár a vállalatnak sikerült orvosolnia a Steam Deck ellátási problémáit, úgy tűnik, hogy a szállítási részlegben továbbra is előfordulnak bakik és furcsaságok, amit a cégnek javítania kell.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!