huNter-: Ajándék ez a verseny, nem hiszem, hogy megérdemelten vagyunk itt

Tarts velünk szerdától vasárnapig az év utolsó CS:GO versenyére, a BLAST Premier World Finalre!

2022 minden volt, csak a G2 éve nem. A csapat azonban az év utolsó versenyéhez érve abban reménykedik, hogy talán sikerül túllépni az elmúlt hónapok problémáin. Igaz, a HLTV által kikérdezett huNter- azzal kezdi gondolatait, hogy az önmagában egy ajándék, hogy egyáltalán a szerverre léphetnek Abu-Dzabiban. Viszont bizakodó is egyben, mert szerinte rengeteget készültek és a kemény munka mindig kifizetődik.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy igaza lesz-e huNter-nek, kövesd az Esport1TV közvetítéseit, ahol magyar nyelven, élőben nézheted a világ legjobb csapatait a BLAST Premier World Finalön – részletek az interjú végén.

Az elvárásokról

„Egyfajta ajándék ez a verseny, mert nem hiszem, hogy megérdemelten vagyunk itt az elmúlt hónapok eredményei után. Rengeteget gyakoroltunk, mióta kikaptunk az RMR-on. Az előző verseny nem sikerült olyan jól, egy szoros meccsen kaptunk ki a Heroictól, akik aztán megnyerték az egészet. Oké, a győztes ellen buktunk, de mi nem így gondolkodunk. Sokat dolgoztunk, sokat gyakoroltunk és igyekszünk az elmúlt hónapokhoz képest jobbak lenni. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle, de nincsenek elvárások, lépésről lépésre haladunk. A FaZe ellen játszunk és csak arra gondolunk.”

A nyomásról

„Természetesen kényelmesen érezzük magunkat. Nem tudunk az eddiginél is több nyomást tenni magunkra. A G2-nál játszunk, tehát mindenki eredményeket vár tőlünk, ahogyan a rengeteg rajongónk is. Ez a szezon utolsó tornája és próbálkoznunk kell, csinálnunk kell, hogy a legjobbat nyújtsuk, mielőtt véget érne és a következő idényre készülnénk.”

Az őszi versenyek számáról és a nyári cserékről

„Egyetértek, ez [a két téma közötti összefüggés] sok dologra hat. Mint mondtad, akik cseréltek, mint mi is, tapasztalatot kell szerezzünk hivatalos meccseken. Sokat gyakoroltunk, de az nem ugyanaz, mint tétmeccset játszani. Pár nappal ezelőtt azt mondtuk, hogy több online eseményen kell játszanunk, tök mindegy micsodán, mert akkor tudunk fejlődni, ha hivatalos meccsen és versenyen vagyunk. Nem számít, hogy LAN, online, több tornára van szükségünk.”

„A szezon augusztusi  kezdete óta mindenki a brazíliai Majort várta. Ez persze érthető, ez az első Major Brazíliában és sok hype volt körülötte. Nem játszottunk ott, ez nyilván a mi hibánk, de szerintem több verseny kell, hogy a cserék után jobban összeérjünk és közös tapasztalatot szerezzünk. Nem játszottunk olyan sokat a korábbi évekhez képest. Főleg én, aki például a Valiance/CR4ZY-korszakban több mint 300 pályát értem el a HLTV-n évente. Ahhoz képest most 150 vagy mennyi lehet az idei, ez hatalmas különbség. HooXira is igaz ez, amikor a Flamesben játszott, sokkal több pályája volt az online események miatt. De a végén ez akkor is a mi hibánk, mert a Pro League-en kívül nem jutottunk messzire sehol sem.”

Mire számíthatunk tőlük a verseny után

„Kivárjuk a végét, még nem beszéltünk semmiről a következő idény kapcsán, a bootcampet és a vakációt leszámítva. Ennyi volt, arról nem esett szó, hogy mit vagy hogyan csináljunk majd, a tornára koncentrálunk és aztán meglátjuk.”

A FaZe elleni meccsről

„A FaZe az a FaZe. Az idei év volt a FaZe történetének legjobb éve, felesleges arról beszélni, hogy szenvednek-e vagy sem, de szerintem nem. Szerintem nagyon elégedettek ezzel az évvel és amit elértek, biztos vagyok benne, hogy pozitívan szeretnék lezárni és meg akarják nyerni ezt a versenyt. A mi elvárásaink ellenük... szeretek velük játszani, mindig jókat játszunk ellenük, szóval várom. Nincsenek elvárások, játszunk majd és próbálunk nyerni.”

A G2 problémáiról

„Sok pozitívum van, mindig jó a hangulat, a légkör a csapatban, még akkor is, ha az eredmények nem olyan jók, igyekszünk együttmaradni. Nincs olyan egyén, aki ha jól is játszik, csak magával törődne. Együtt nyerünk vagy veszítünk, ezt szeretem. Egy igazi csapat vagyunk. Ez az első alkalom, hogy nem értem az eredményeinket – nem szeretek kifogásokat keresni –, de nem tudom mi történik, türelmesnek kell lennünk. Ez a lényeg, fókusz és türelem kell, a kemény munka pedig ki fog fizetődni.

Ami a negatívumokat illeti, nyilván az eredmények azok. Az elején jól indult, kijutottunk a BLAST őszi döntőjére, nagyszerűek voltunk a Pro League csoportban és 10-0-val nyertünk [5 Bo3 győzelem 2-0-val] és aztán egy jó Vitality ellen játszottunk az elődöntőben, ahol végül ők nyertek. Ezután nagyon csúnyán elbuktunk az RMR-on és elég nehéz volt abból felállni. Nem volt túl sok hibánk, de nem játszottunk eleget ahhoz, hogy megmutassuk a képességeinket. Azt mondanám, jobban kell kezeljük a nyomást, ez egy negatívumunk, de ha sikerül túllépni rajta, jobb csapat leszünk.”

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier World Finalt magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján az alábbi menetrend szerint:

December 14. – szerda
07:00 - Outsiders vs Liquid
10:00 - FaZe vs G2
13:00 - Heroic vs OG
16:00 - NAVI vs Vitality

December 15. - csütörtök
07:00 - A-csoport alsóág
10:00 - A-csoport felsőág
13:00 - B-csoport alsóág
16:00 - B-csoport felsőág

December 16. - péntek
12:30 - Negyeddöntő #1
16:00 - Negyeddöntő #2

December 17. - szombat
12:30 - Elődöntő #1
16:00 - Elődöntő #2

December 18. - vasárnap
09:00 - Showmatch
11:00 - Döntő

Borítókép: HLTV/brcho
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!