Már nem csak a hatóságok, a játékosok is perlik a Microsoftot

Már nem csak a hatóságok, a játékosok is perlik a Microsoftot

Könnyen lehet, hogy még 2023-ban sem lesz vége az ügynek.

Idén januárban jelentette be a Microsoft, hogy ők bizony készek jó sok pénz fejében növekedni, így potom 70 milliárd dollárért meg is vásárolnák az Activision-Blizzardot és annak minden tulajdonát. Azonnal elindult a felvásárlási folyamat, de ahogy azt már akkor tudni lehetett, nem 1-2 aláírandó papírról van szó, akár évekig is elhúzódhat, mire ténylegesen nyélbe ütik az üzletet vagy mire meghiúsítják azt a versenytársak.

Hiszen éppen ez történik, a Sony az első naptól kezdve próbálja meggátolni a felvásárlást, azóta pedig már különböző hatóságok is ellenzik az üzletet, nemrég az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság is pert indított a Microsoft ellen, szerintük káros lenne ha felvásárolnák Activision-Blizzardot.

Mindenki azért támadja az üzletet, mert szerintük monopolhelyzetbe kerülne a Microsoft, a felvásárlással hozzájuk kerülő játékokkal ellehetetlenítenék a versenypiacot és minden játékost az Xbox irányába tolnának. Ezért harcol ellenük a Sony, ezért perli őket az FTC és most már maguk a játékosok is.

10 amerikai játékos ugyanis fogta magát és tegnap pert indítottak a Microsofttal szemben, az Activision-Blizzard felvásárlása ellen. Elmondásuk szerint az üzlet minden szempontból káros lenne a piacra és magukra a játékosokra is.

„Amennyiben a Microsoft valóban felvásárolja az Activison-Blizzardot, úgy a videójáték piacon belül lényegesen csökkenne a versenyhelyzet, a Microsoft pedig túl nagy hatalomra tenne szert, óriási erővel rendelkeznének, hogy befolyásolják a versenyt, a piacot, az eladásokat és ellenfeleiket is." - áll a játékosok által kezdeményezett indítványban.

Kíváncsian várjuk, hogy mit lép erre a Microsoft. Teljesen nem hagyhatják figyelmen kívül, ugyanakkor bár a Sony nagy falat, 10 játékost valószínűleg potom pénzért megvehetnek majd és megegyezhetnek velük peren kívül. Őszintén szólva, én úgy gondolom, hogy a pert indított játékosok célja éppen ez, kifejteni akkora erőt a perben, hogy az már feltűnjön az MS-nek, majd peren kívül megegyezni velük és haszonnal kiszállni az ügyből.

Azt hallottad már, hogy mit gondol a Steam atyja a Microsoft üzletéről?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!