A jövőben olcsóbb lehet az Xbox Game Pass

A jövőben olcsóbb lehet az Xbox Game Pass

Nagy tervekkel készülhet a Microsoft 2023-ra, szintet léphet a Game Pass is.

Még mindig tart a Microsoft és a Sony harca az Activision-Blizzard felvásárlása körül. Az egyik fél természetesen már nyélbe ütné az üzletet, míg a másik szentül bizonygatja, hogy az bizony mindenkinek rossz lesz. A Microsoft próbál mindennel harcba szállni, egyezkedik a Nintendóval, megmutatva ezzel, hogy ők készek bármire, de a Sony mindent elutasít és persze ott van egyik legnagyobb fegyverük a Game Pass is.

A Microsoft kész lett volna elvinni a Game Passt a Sony gépeire is, ám ők azt is visszautasították. Azt a Game Passt, ami elképesztően sikeres a játékosok körében, ami idén július és szeptember között körülbelül 540 millió dollárt termelt... még egyszer hangsúlyoznám, pusztán három hónap alatt 540 milliót.

Jövőre pedig még izgalmasabb tervekkel készül a Microsoft! Ha minden igaz, még olcsóbb lehet majd a Game Pass. Jelenleg két csomagja van, az Ultimate, ami havi 4190 forintba kerül, valamint a sima PC-s és sima konzolos Pass, melyek 3000 forintba kerülnek mindkét platformon.

A ResetEra értesülései szerint a Microsoft több felhasználójának is kérdőívet küldött, amiben egy esetleges új Game Pass-szintről kérdezték őket. Ez az új szint roppant olcsó lenne, pusztán havi 3 dollárt kóstálna és feltehetőleg reklámokra épülne. A 3 dolláros csomag nem tartalmazná az EA Play-t, az xCloudot, több, mint 100 játék is kiesne a csomagból, illetve az Xbox saját címei csak fél évvel megjelenésük után kerülnének be a kínálatba.

Ugyanakkor 3 dollár fejében is hozzáférhetnénk temérdek játékhoz, az exkluzív akciókhoz és az online multiplayer tartalmakhoz. Itt kezd furcsa lenni a dolog, hiszen jelenleg évi 60 dollár az Xbox Live Gold, azaz havi 5. Tényleg megérné a Microsoftnak ezt a csomagot egy havi 3 dolláros csomagra cserélnie? A legegyszerűbb matek alapján nyilván nem, de ha hozzávesszük azt, hogy a legolcsóbb Xbox Game Pass-csomag így reklámokat tartalmazna (valószínűleg minden játék elindítása előtt végignéznék egy reklámot), úgy már egészen más a helyzet.

Ebből persze még semmi sem biztos. Mint mondtam, a ResetEra értesülései adták ki ezeket az infókat, amik még ha igazak is, a Microsoft bármikor meggondolhatja magát és mondhatja azt, hogy megnézték az igényeket, a lehetőségeket és nem lesz 3 dolláros Game Pass, mert számukra nem éri meg. Kíváncsian várjuk, hogy mit hallhatunk majd erről 2023-ban, ahogy azt is tűkön ülve várjuk, hogy vajon nyélbe üthetik-e majd az Activision-Blizzard felvásárlását vagy pedig a Sony képes lesz-e elodázni azt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!