A Microsoft elérhetővé tette volna az Xbox Game Passt PlayStationre

A Microsoft elérhetővé tette volna az Xbox Game Passt PlayStationre

Újabb részletek derültek ki, a hónapok óta tartó konfliktusról.

Nem csitulnak a kedélyek év eleje óta, mikor is a Microsoft bejelentette, hogy  68,7 milliárd dollárt fizet az Activision Blizzardért. A számtalan vizsgálat és bonyodalom miatt ez a folyamat jóval tovább tarthat mint gondolták, főleg, hogy a Sony sem könnyíti meg a helyzetet. A PlayStation tulajdonosai szerint az, hogy a Call of Duty franchise a Microsoft kézébe kerül, és ott esetleg exkluzív tartalommá válik, teljes mértékben igazságtalan. Erről az alábbi cikkben olvashattok bővebben.

A Microsoft felajánlotta, hogy az Xbox Game Passt elérhetővé teszik a PlayStationökön is, hogy ezzel a fent említett probléma megoldódjon, és a játékok más tulajdonba való kerülése miatt, ne történjen tömeges átpártolás a konzolfelhasználók körében. A Sony azonban nem él a lehetőséggel, és inkább blokkolta a Game Passt a PS-eken.

A Microsoft szerint a Sony nagyban túloz, mikor a versenyellenességre hivatkozik, és csak tovább kéne bővíteniük az előfizetéses rendszerük kínálatát, vagy élhettek volna a felajánlásukkal, ami szintén orvosolja a problémát. A fő probléma az, hogy a PlayStation számára a felvásárlás lassítása, vagy akár megakadályozása a fontos attól függetlenül, hogy a Microsoft valóban méltánytalan helyzetet idéz-e elő.

Így is rengeteg a hátralévő nehézség az üzlet lebonyolításával kapcsolatban, és még kitudja mennyi nehezítő tényező vár a Microsoftra út közben, melyek hatására egyre csak távolodik a felvásárlás befejezése.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Kinek van igaza?

  • 25 %
  • 50 %
  • 25 %