LoL: Top 5 csapat az LEC-ben, készüljetek a 2023-as téli szezonra!

LoL: Top 5 csapat az LEC-ben, készüljetek a 2023-as téli szezonra!

Rengeteg újonc készül arra, hogy felérjen az LEC csúcsára!

2023. január 21-én elstartol a megújult LEC. Először az eddig még sosem látott és tapasztalt téli szezonban esnek egymásnak a csapatok, majd az MSI előtt még lezavarják a tavaszi kiírást, majd a legnagyobb forróságban a Summer Spliten izgulhattok az összecsapásokon. Az évet az LEC 2023 Season Finals koronázza meg, ahol eldől melyik három vagy négy együttes képviselheti az EMEA-régiót a világbajnokságon, avagy a 2023-as Worldsön. A következő hónapban esedékes rajtig még van néhány hét, addig merüljetek el a saját tier listámban, avagy következzenek a legerősebb csapatai Európának!

10-6. helyezettek, de nem sorrendben

Nehéz megjósolni, hogy az átigazolási szezonban mely kluboknak sikerült úgy megújulni, hogy reális esélyük legyen beleszólni a nagyok küzdelmébe. Csak a nevek, valamint az eddigi tapasztalatok alapján a Vizicsacsi nélkül harcoló Astralis, valamint az idén nyári alapszakaszban botrányosan teljesítő Team BDS lehet az a két együttes, amelyeknek nem sok köze lesz a győzelmek megkaparintásához. Személy szerint nem várok sokat a "szupercsapattól", avagy a megnövelt büdzsével gazdálkodó SK Gamingtől, valamint télen még a Bluerzor-mentes Team Hereticstől sem. A top 5-ön kívülre télen még odateszem a MAD Lionst, nekik mindig kell egy-két hónap, hogy összeszokjanak.

  • Astralis: Finn, 113, Dajor, Kobbe, JeongHoon
  • Team BDS: Adam, Sheo, nuc, Crownie, Labrov
  • SK Gaming: Irrelevant, Markoon, Sertuss, Exakick, Doss
  • Team Heretics: Evi, Jankos, Ruby, Jackspektra, Mersa
  • MAD Lions: Chasy, Elyoya, Nisqy, Carzzy, Hylissang

5. Team Vitality

  • Photon, Bo, Perkz, Neon, Kaiser

Elérkezett a pillanat, hogy a legrangosabb európai sorozatban bemutatkozzon a kínai csodagyerek, Bo. Perkz képviseli az állandóságot, Neon és Kaiser a rutint. Melléjük érkezett Photon, akit korábban a T1 Challengers mezében láthattatok, avagy a koreai buffot megkapta a francia org. Rengeteg múlik majd a két fiatal ázsiain, de elméletben hatalmas upside-dal bírnak, így érdemes lesz minden VIT-meccset nézni majd a szezonban.

4. Fnatic

  • Wunder, Razork, Humanoid, Rekkles, Rhuckz

Nem volt annyira tragikus a világbajnokság számukra, de a jó kezdés (sima bejutás a főtáblára, ott egy erős 2-1) után csak sikerült összeomlaniuk (2-4). Hylissang és Upset személyében két valódi legendát veszítettek el, de Rekkles visszatért, így a tapasztalat megmaradt az alsó ösvényen. Rhuckz a Worldsön beugróként jól teljesített, nem véletlen követelték őt Hylissang helyére a torna alatt és után is.

3. KOI

  • Szygenda, Malrang, Larssen, Comp, Trymbi

A Rogue felvásárlása lezajlott, így egy új névvel kell megbarátkoznotok. Egyetlen játékost cserélt csak a vezetőség, Odoamne helyére Szygenda érkezett, aki az előző évet a Vitality.Bee kötelékében töltötte. A KOI a címvédő, ők jutottak el a legtovább európaiként a 2022-es LoL-világbajnokságon, ezért mindenképpen helyük van a top 3-ban.

2. EXCEL

  • Odoamne, Xerxe, Vetheo, Patrik, Targamas

Véleményem szerint tökéletesen építkeztek az elmúlt hetekben az EXCELnél. Megtartották a liga egyik legjobb lövészét, lecsaptak a Misfits Gaming megszűnése után szabadügynökként új otthont kereső francia csodagyerekre, Vetheóra, valamint elcsábították Rogue bajnokcsapatának vezérét, Odoamnét. Xerxe egy gyenge Astralisban volt kifejezetten erős, Targamas a G2-ból érkezik, így őt sem kell féltelni. Sokat várok az XL-től, a keret adott, hogy először jussanak ki a vb-re.

1. G2 Esports

  • BrokenBlade, Yike, Caps, Hans sama, Mikyx

BB és Caps maradtak, Mikyx visszatért, Hans samának eddig tartott az amerikai álom kergetése, Yike meg az elmúlt két évben a legjobb ERL-dzsungeles volt, így érthető volt az ő leigazolása Jankos helyére. Óriási veterán négyest sikerült összeraknia a tulajdonosoknak, akiket Dylan Falco segít ismét a háttérből. Ha csak kicsit gyengébben teljesít majd Yike, mint tette azt a lengyel elődje, akkor semmi nem állhat az újabb bajnoki cím útjába.

Szerintetek melyik a legerősebb LEC-csapat a nevek alapján?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 Esports lesz a 2023-as téli LEC szezon legjobb csapata?