2022 legjobb CS:GO játékosai az Esport1 stábja szerint

2022 legjobb CS:GO játékosai az Esport1 stábja szerint

Kitöltöttük a sorolj fel random riflereket játékot a HLTV Top 20 tippeldéjét. Hiba volt.

Az év végéhez érve szokás szerint a HLTV Top 20-ra irányul a Counter-Strike közösség figyelme. Egy ennyire izgalmas év után mégis ki ne várná, hogy napról napra felfedjék a névsort? A HLTV ráadásul megspékelte mindezt egy tippelős felülettel, ahol egészen január elsejéig bárki megbírkózhat ama nehéz feladattal, hogy eltalálja a pontos listát. Így tett hát a stábunk is, miután vissza kell nyerjük a becsületünket a riói Pick'Em után. Az Esport1.hu-tól Sziky és jómagam, az Esport1TV munkatársai közül loyAL, leskisson, PiciBear és R3H4B vállalkoztak a feladatra. 

Egy korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk a legelső három hely sorsával. Röviden összefoglalva: s1mple ugyan egy magához képest gyenge évet tudhat maga mögött, de kihívói csúcsteljesítményei is kevesek voltak ahhoz, hogy megelőzzék őt az eredményekben és a statisztikákban, a meccseket látva pedig egyértelműen az ukrán volt a legjobb. Ennek megfelelően az első helyeken nem okoztunk meglepetést, természetesen s1mple-t választottuk az év legjobbjának és a ZywOo–sh1ro-páros követi őt a sorban. Kivéve PiciBearnél, aki folytatja a Rio Major Pick'Em-sorozatunk alatt prezentált hipszterkedését és brokyt ZywOo elé tette a második helyre – bizonyára a karácsonyi kajakóma hatása volt ez a gondolat.

A negyedik helytől kezdve azonban mindenféle megfejtésekkel állt elő a stábunk, nemcsak a sorrendben, a nevekben is. Az igazat megvallva, amikor az év legjobb játékosairól diskurálunk, akkor az első helyezett mögötti sorrenden kár vitatkozni, mert nem igazán számít, hogy ki az ötödik vagy a tizenhatodik vesztes a sorban. A játékosokat is legfeljebb akkor izgatja ez, ha életükben először kerülnek be a HLTV Top 20-ba. Ezért inkább nézzük azt, hogy milyen nevek kerültek be s1mple-n kívül még az Esport1 csapatánál!

Természetesen mindenkinél feltűnnek a FaZe legjobb játékosai, így broky, Twistzz és ropz is. Rain viszont csak három tippben, leskissonéban, R3H4Béban és a sajátomban került elő. De ami ennél is érdekesebb, hogy LoyAL szerint karrigannek helye van a világ legjobb huszasában, míg rainnek nincs – ezt 110%, hogy az olvasók összezavarásának érdekében csinálta, ne dőljetek be neki! Továbbá mindenki listáján előkerült még három játékos: YEKINDAR, stavn és Jame. Aligha kell ezeket megmagyarázni.

Nos, az egyezések és a józanész valahol a fenti nevek után kerültek a kukába stábunknál. Kezdjük NiKoval! A G2 sztárja ugyan alulmúlta az elvárásokat idén, de így is bőven a világ egyik legjobb riflere volt. Kivéve Sziky szerint, aki a változatosság kedvéért a brazilok után ezúttal a fél Balkánt szeretné magára haragítani. Amitől még inkább érthetetlenné válik a Főszerkesztő Úr néhány döntése, az az, hogy Ax1Le-t is kihagyta. Mégis ki a legjobb rifler 2022-ben szerinted, ha nem a két legjobb rifler valamelyike? Twistzz? Interz?! Érdekes humor ez, meg kell hagyni. Még BlameF-t is sikerült valamilyen úton-módon lehagynia, de helyette van itt arT, Magisk, KRiMZ és még k1to is. Zseniális.

A következő érdekesség, hogy rajtam kívül mindenkinél előkerült cadiaN neve. Aláírom, szépen muzsikál a Heroic és cadiaNt egy remek kapitánynak tartom a szerveren belül és kívül is. De ezúton szeretnék elhatárolódni a kollégáimtól abban a véleményben, miszerint az AWP-s játéka alapján a világ legjobb húsz játékosa között lenne a helye 2022-ben. Amitől még zseniálisabbak lesznek egyébként a cadiaN-pickek, hogy Sziky például kihagyta cserében m0NESY-t, illetve PiciBear szerint a dán jobb volt, mint az orosz AWP-s. ezért előrébb sorolta. Tessék?!

Érdemes még említést tenni arról, hogy néhányaknál előkerült a tavalyi év felfedezettje és az idei év egyik csalódása is, b1t, valamint a félúton irányítóvá váló és azóta kissé gyengélkedő electroNic. Voltak szép teljesítményeik az év során, oké, de szerintem idén pont lecsúsznak a top 20-ról, mert voltak jobbak náluk. NAF és H0bbit nevei például hamarabb jutottak eszembe, mint b1ték. Illetve, ha már riflerek, kissé érthetetlen, hogy kscerato nincs ott mindenkinél, amikor ennyire erős évet zárt egyénileg.

Lehet mindenki jobban jár (főleg én), ha itt megállunk az elemzésben. Azt hiszem, sikerült elég jól bemutatni a feladat nehézségét. De ha úgy érzed, inspirálódni szeretnél még a hibáinkból, akkor kattints az alábbi galériára, majd mondd el a véleményed kommentben. Esetleg mutasd meg, hogy jobb vagy nálunk és töltsd ki a HLTV tippeldéjét itt – akár skineket is nyerhetsz ezzel a HLTV jóvoltából, részletek az oldalukon.

Leskisson tippjei – Kattints a képre a galériáért!

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!